Президент Фінляндії готовий говорити з путіним заради миру в Україні

17:45, 19.10.2023
Президент Фінляндії готовий говорити з путіним заради миру в Україні

Саулі Нііністьо сподівається, що війна в Україні не переросте в заморожений конфлікт

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо виявив готовність провести переговори з російським лідером Володимиром Путіним, при умові, що це сприятиме встановленню миру в Україні. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Yle.

 

Президент зазначив, що Фінляндії довелося роками готуватися до того, що з боку Росії може трапитися що завгодно.

 

Також глава держави сподівається, що війна в Україні не переросте в тривалий заморожений конфлікт. На думку Нііністьо, ситуація зараз має ознаки переростання в позиційну війну.

 

Нііністьо також зауважив, що готовність розмовляти з Володимиром Путіним - це питання європейського вибору.

 

Особисто він готовий був би поговорити з російським диктатором, якби це сприяло досягненню миру в Україні. Однак, за його словами, зараз передумов до цього не видно.

 

"Не думаю, що Володимир Путін зараз зателефонує", - резюмував Нііністьо.

 

Варто зазначити, що Україна та Росія проводили декілька раундів переговорів на початку повномасштабного вторгнення. Наразі переговори "на паузі".

 

Президент Володимир Зеленський та інші представники влада наголошували, що Україна не повернеться за стіл переговорів, поки Москва не виведе свої війська.

 

Нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що Україна не буде проводитипереговори з російським диктатором Володимиром Путіним. Обіцянкам Кремля не можна довіряти.

 

Як повідомляла УМ, Уряд Фінляндії заявив про намір надати Україні 18-й пакет оборонної допомоги, що включатиме важке озброєння та боєприпаси.