Ющенко взяв участь у Глобальному форумі в Баку і зустрівся з Алієвим, фото

08:51, 07.11.2021
Ющенко взяв участь у Глобальному форумі в Баку і зустрівся з Алієвим, фото

Віктор Ющенко відвідав знаменне місце для кожного азербайджанця - Парк воєнних трофеїв - невід’ємний символ перемоги в Другій Карабаській війні. (facebook.com/president.ukraine)

Третій президент України Віктор Ющенко взяв участь у VIII Глобальному бакінському  форумі в Азербайджані, який тривав з 4 по 6 листопада 2021 року.

 

Форум організовано Міжнародним центром Нізамі Гянджеві.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Віктор Ющенко у соцмережах.

 

Зазначається, що Віктор Андрійович «із вдячністю прийняв запрошення зустрітися з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим».

 

Про цю зустріч також повідомив і сам Ільхам Алієв на своїй сторінці у Фейсбук.

 

«На зустрічі було наголошено на важливості проведення на високому рівні VIII Глобального Бакинського форуму під назвою «Світ після COVID-19». Участь великої кількості авторитетних гостей у цьому новоствореному заході в Баку, незважаючи на пандемію, була оцінена як прояв інтересу до Форуму», - написав Ющенко.

 

 

За його словами, під час бесіди із задоволенням було відзначено здійснення плідної співпраці між учасниками заходу.

 

«Сподіваюсь і вірю, що ми спільними зусиллями творитимемо історію успіху щирих відносин дружби і партнерської взаємодії між Україною та Азербайджаном», - додав третій президент України.

 

 

Також Ющенко відвідав «Український центр» у Баку. З українськими дипломатами і представниками української діаспори в Азербайджані говорили про плани з популяризації української мови та створення спільних проєктів за участю української громади Азербайджану.

 

«Екскурсія «Українським центром» завершилася відвідуванням ресторану української кухні Мама Накормила - відомого місця гастрономічного відпочинку для багатьох бакинців», - пише Ющенко.

 

 

Він також відвідав місце, знаменне для кожного азербайджанця - Парк воєнних трофеїв - невід’ємний символ перемоги в Другій Карабаській війні.

 

 

Зауважимо, що темами VIII Глобального бакинського форуму були:

 

"Новий світовий порядок після COVID-19",

"Нова світова економіка",

"Світ, безпека та права людини: в нову епоху",

"Як поєднати боротьбу зі зміною клімату та задоволення глобальних потреб в енергії",

"Зміна клімату та сталий розвиток",

"Охорона здоров'я та вакцинація населення",

"Південний Кавказ: регіональний розвиток та перспективи співробітництва" та ін.

 

Як повідомляла "УМ", в ексклюзивному інтерв'ю "УМ" Віктор Ющенко наголосив, що Україні не тридцять років і «навіть не сто, двісті чи п'ятсот, бо ми вже давно минули тисячолітній рубіж».