Трамп обгрунтовує участь Путіна в саміті «Великої сімки» здоровим глуздом

20:01, 03.06.2020
Трамп обгрунтовує участь Путіна в саміті «Великої сімки» здоровим глуздом

Дональд Трамп хоче бачити Володимира Путіна у товаристві світових лідерів.

Президент США Дональд Трамп продовжує обгрунтовувати свою ідею запросити Росію на саміт «Великої сімки» цього року. За його словами, він керується виключно «здоровим глуздом».

 

Тож для Трампа не головне, що зробив Путін і через що на Росію накладено санкції.

 

Як передає «Україна молода», із такою заявою президент США виступив на Fox News Radio show в середу.

 

Дональд Трамп відповідав на запитання ведучого, чи заслуговує президент Росії Володимир Путін, щоб його знову прийняли до товариства світових лідерів.

 

"Це не питання того, що він зробив, це питання здорового глузду, - сказав Трамп. - У нас є G7, його там немає. Половина зустрічей присвячена Росії, а його там немає".

 

Трамп нагадав про співпрацю з Путіним щодо нещодавньої нафтової кризи, коли галузь перебувала у важкому стані через пандемію коронавірусу, хоча й визнав, що це також принесло користь Росії.

 

Господар Білого дому також сказав, що було б легше домовитися про новий ядерний пакт, якби Путін був за столом переговорів.

 

США зараз головують у групі країн з розвиненою економікою, відомою як "Велика сімка". Як відомо, Росію виключили з групи держав після того, як вона незаконно анексувала український Крим у 2014 році.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Дональд Трамп відклав саміт Групи семи, який він хотів провести в червні, а також запропонував розширити список країн, запрошених взяти участь у запланованому заході, включивши в нього Австралію, Росію, Південну Корею та Індію.

 

Проти пропозиції Трампа виступила Велика Британія, допустивши, втім, можливість запрошення Росії як гостя.

 

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловився проти ідеї Трампа про запрошення Росії. Проти виступив і глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

 

Україна вважає, що участь Путіна у саміті "Великої сімки" дасть можливість послабити міжнародні санкції проти Росії.