Латвія, Литва, Естонія та Грузія на підтримку України бойкотуть ПАРЄ

13:27, 30.09.2019
Латвія, Литва, Естонія та Грузія на підтримку України бойкотуть ПАРЄ

(ілюстративне фото: facebook.com/iryna.gerashchenko)

Латвія, Литва, Естонія та Грузія підтримали Україну і не братимуть участі у деяких офіційних заходах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.
 
Про це в кулуарах ПАРЄ народний депутат Олексій Гончаренко повідомив "Укрінформу".
 
"Країни Балтії і Грузія прийняли рішення бойкотувати церемонію 70-річчя Ради Європи, не брати участі у першому ранковому засіданні (у понеділок, - ред.) та дочекатися зустрічі із державним секретарем з європейських справ МЗС Франції Амелі Монтшален, щоб почути думки та продовжити консультації з нашими партнерами", - розповів Гончаренко.
 
Як відомо, 30 вересня - 4 жовтня в Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).
 

Новоутворена у Верховній Раді України 9-го скликання постійна делегація в ПАРЄ не подаватиме заявки на затвердження своїх повноважень, а відтак, не братиме участь в осінній сесії у відповідь на безумовне повернення Росії до Асамблеї.
 
У вівторок, 1 жовтня, президент Франції Еммануель Макрон візьме участь в урочистостях з нагоди 70-ї річниці Ради Європи, що пройдуть на найвищому національному і міжнародному рівні у Страсбурзькій опері. На церемонію запрошені близько 1 тисячі 200 високих гостей.
 
Як писала "УМ", 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути Росію без санкцій, незважаючи на порушення принципів РЄ.
 
 
Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.
 
Українська делегація вирішила зупинити роботу у ПАРЄ на знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму.