Британія приєдналася до протесту проти повернення Росії до ПАРЄ

09:36, 08.07.2019
Британія приєдналася до протесту проти повернення Росії до ПАРЄ

Роджер Гейл - голова делегації Британії в ПАРЄ (фото: LIGA.net)

Голова делегації Великої Британії у ПАРЄ Роджер Гейл приєднався до країн, які заявили про демарш через рішення про повернення Росію до Асамблеї.
 
Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв у Фейсбуку.
 
"До спільної заяви за наслідками демаршу в ПАРЄ делегатів сімох країн, крім представників Швеції, приєднався голова делегації Великої Британії", - написав він.
 

Раніше 7 національних делегацій ПАРЄ оголосили протест проти повернення Росії.

 

 
 
П’ятий президент України Петро Порошенко назвав повернення Росії до ПАРЄ ударом по Україні, а чинний - Володимир Зеленський - прокоментував рішення ПАРЄ словами "Європейські партнери нас не почули".
 
Зауважимо також, передвиборча делегація ПАРЄ достроково припинила свою роботу в Україні після того, як голова Верховної Ради поінформував президента ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є, що парламент України відкликав своє запрошення для спостереження за достроковими виборами.
 
Президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є висловила жаль з приводу рішення Верховної Ради: вона вважає, що Україна як член Ради Європи перебуває під процедурою моніторингу Асамблеї та має зобов'язання запропонувати Асамблеї спостерігати за президентськими й парламентськими виборами.
 
Проте в МЗС України відповіли, що Верховна Рада не зобов'язана запрошувати ПАРЄ на вибори.