Викраденого директора Херсонського театру Олександра Книгу відпустили

11:20, 24.03.2022
Викраденого директора Херсонського театру Олександра Книгу відпустили

Олександр Книга після звільнення. (facebook.com/teatrkulisha)

Захоплений  російськими окупантами днем раніше генеральний директор - художній керівник Херсонського театру імені Миколи Куліша Олександр Книга розмістив у соціальній мережі фото зі  звичного робочого місця вранці 24 березня.

 

На світлині досить втомлений  і з помітною сивиною засновник та організатор найпотужнішого міжнародного театрального фестивалю в Україні із 23-річною історією навіть пожартував у дописі:

 

«Друзі, щиро дякую всім за турботу! Все добре, я в театрі, правда без шапки, але поснідав! Шануймося, бо ми того варті!».

 

Пізно ввечері 23 березня міський голова  Олешківської об’єднаної територіальної громади Євген Рищук коротко повідомив на своїй офіційній сторінці, що Олександр Книга уже на свободі.

 

Згодом колеги викраденого з Херсонського театру імені Миколи Куліша написали:

 

«Добра новина на ніч! Наш директор Олександр Книга живий, неушкоджений та перебуває у безпеці! Дякуємо всім нашим друзям та театральній спільноті за хвилювання та молитви».

 

Подробиці стосовно довгого дня, коли за Олександром Книгою приїхали аж 9 транспортних засобів рашистів, не повідомляються.

 

Зрозуміло,  що їх розголошення у період, коли у Херсон введені російські війська, може спричинити нову небезпеку для  відомого театрального діяча, який є нині головою Євразійської театральної асоціації Eurasia theater association та депутатом Херсонської обласної ради.