«Пісня пісень»: презентують мюзикл на трьох артистів з елементами джазу

10:20, 08.07.2021
«Пісня пісень»: презентують мюзикл  на трьох артистів з елементами джазу

«Соломон та Суламіф: пісня пісень». (Фото Насті ТЕЛІКОВОЇ)

Безкоштовно надійдуть у регіональні бібліотеки, музичні навчальні та творчі заклади 300 примірників аудіо-поліграфічного альбому-клавіру першого українського камерного мюзиклу  «Соломон та Суламіф: пісня пісень» авторства відомого композитора, джазового виконавця Вячеслава Полянського.

 

Клавіри надруковано у видавництві "Музична Україна" за підтримки Українського культурного фонду.

 

У кожному клавірі є Qr-код, за яким кожен охочий зможе прослухати аудіоверсію у виконанні професійних музикантів та виконавців, а також - отримати фонограму для постановки на трьох артистів: Соломона, Суламіф та Цариці.

 

«Це важливо для тих колективів, які обмежені в коштах або не мають інструменталістів. Також клавір із записами стане в нагоді учням в музучилищах. Вони матимуть зразок джазового виконання та зможуть переймати манеру і практикуватися на сучасному творі, а також матимуть змогу імпровізувати і створювати свою музику», - розповіла продюсерка проєкту Світлана Євдокименко.

 

Також невеликий склад виконавців, мобільні декорації - вихід для творчих колективів працювати і в період карантинних обмежень.

 

«Пандемія у минулому сезоні закрила нас всіх по квартирах. Однак ми пішли від протилежного: вирішили не уникати обмежень, а скористатися ними, - розповідає режисерка проєкту Юлія Журавкова. -  Тому і  зробили перший український камерний мюзикл. Це - такий  компроміс між масштабним американським видовищним жанром та тим, які можливості мають регіональні театри, а також тими обмеженнями, які диктує карантин. Це допоможе нашим митцям у непростий час наблизитися до глядача».

 

В основі мюзиклу - один із найбільш знакових класичних творів: старозавітна «Пісня пісень», що оспівує кохання царя Соломона та юної Суламіф. Ця історія багато століть поспіль продовжує бентежити людські душі.

 

«У це музичне полотно я додав елементи джазу. На мою думку, це дуже підходить до озвучення філософських тем. Джаз оживляє фактуру фортепіано, разом із яким звучать флейта та саксофони. Такий склад не часто зустрічається. Інструменти у нас як актори, вони стають частиною дії», - розповідає композитор, Заслужений діяч мистецтв України Вячеслав Полянський.

 

Прем'єра мюзиклу «Соломон та Суламіф: пісня пісень» відбудеться 15 серпня у Київській опері. У постановці  задіяні: композитор, піаніст Вячеслав Полянський, вокалісти Олександр Рудько (Соломон), Ірина Ушаньова-Рудько (Суламіф), Тетяна Єсипова (Цариця), саксофоніст Сергій Цимбал, флейтист Богдан Єремєєв.