Річниця Шевченка: у Харкові і Маріуполі декламували вірші Кобзаря

19:19, 09.03.2020
Річниця Шевченка: у Харкові і Маріуполі декламували вірші Кобзаря

Мітинг до дня народження Тараса Шевченка у Маріуполі.

Конкурсом читання віршів Тараса Шевченка відзначила громадськість Харкова 206-ту річницю з дня народження Великого Кобзаря у понеділок, 9 березня.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

На святі біля пам'ятника Шевченка в центрі міста зібралися представники як владних структур Харкова й області, так і громадських організацій, ветерани АТО/ООС, духовенство, правоохоронці, студенти, школярі.

 

Харків'яни поклали квіти до пам'ятника Великому Кобзареві, а також мали змогу переглянути на екрані, встановленому біля пам’ятника, документальний фільм про Тараса Шевченка з серії "Великі українці". Свою виконавчу майстерність продемонстрували професійні артисти та самодіяльні колективи.

 

 

У конкурсі художнього читання взяли участь усі охочі - від ветеранів АТО/ООС до школярів. Переможців глядацьких симпатій відзначено подарунками: книжками віршів Шевченка.

 

 

Водночас, у Маріуполі Донецької області пройшов урочистий мітинг, присвячений 206-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка.

 

Радник голови Донецької ОДА Микола Трофименко під час заходу наголосив, що актуальність творів Кобзаря не згасає донині: «Як заповідав нам великий Шевченко, Україна обов’язково буде, і ми обов’язково переможемо».

 

Присутні також декламували вірші з «Кобзаря» але не на конкурсній основі. Мітинг завершився читанням вірша про Шевченка маріупольської поетеси Марії Сладкової та покладанням квітів до пам’ятника Кобзарю.

 

Як повідомляла "УМ", подружжя Зеленських вшановувало Кобзаря фактично у безлюдному парку Шевченка у центрі Києва. На церемонії не було інших керівників держави: ні від уряду Шмигаля, ні від Верховної Ради.