В Україні пропонують запровадити акциз на російські книги

16:34, 04.09.2017
В Україні пропонують запровадити акциз на російські книги

Іноземна антиукраїнська пропаганда вже заборонена в Україні.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики пропонує депутатам запровадити акцизні марки на російські книги в Україні.

 

Про це повідомила голова Комітету Вікторія Сюмар на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок.

 

"Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики за літо був напрацьований цілий пакет законопроектів, покликаний далі захищати український інформаційний простір. Зокрема, ми хочемо захистити українських книговидавців, запропонувавши такий інноваційний захід, як акцизну марку на російську книжку, для того, щоб боротися із піратством у цій сфері", - сказала пані Сюмар.

 

Пізніще Вікторія Сюмар зазначила на своїй сторінці у Facebook, що «не заслужено не згадала автора ідеї про акциз на російську книжку» – депутата Борислава Березу.

«Акцизна марка дасть гроші в бюджет, дозволить чітко виявляти книги, завезені піратським способом і вилучати їх з продажу, та, головне, стане додатковим стимулом українським книговидавцями. Українська книжка є і буде», - написала депутат Сюмар.

 

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила закон щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

 

1 січня 2017 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту".