15 хвилин Крихітки Цахес

16.05.2006
15 хвилин Крихітки Цахес

Крихітка Цахес: ну як я вам? (Фото з сайту www.zahes.kiev.ua)

      Саша Кольцова (за паспортом), вона ж Каша Сальцова (для друзів із музичної тусовки), вона ж Крихітка Цахес (для переважної маси людей, які слухають її пісні) поділилась із кореспондентом «УМ» власним рецептом оперативного покращення «такого собі» самопочуття. За словами цієї стрункої (жодного зайвого кілограма!) красивої (на заздрість багатьом) дівчини, щоб відчути себе краще, достатньо просто вийти на пробіжку:

 

      — Чесно кажучи, зранку я не можу змусити себе бігати — дуже повільно просинаюся. А от увечері — за милу душу! Правда, я так  рідко це роблю...

      — А що робите часто?

      — Ранкову гімнастику. Щодня витрачаю на неї десь 15 хвилин — просто щоб прокинутись. Набір вправ невеликий: трішки прес покачаю, ще присідання, випади. Зараз пробую робити йогівські вправи вдома (кілька від тренера, кілька взяла з журналу спортивного), але з боку це так кумедно виглядає... Мені дуже подобається йога. Дуже! Три години поспіль ти працюєш, намагаєшся дихати правильно — це складно, але я розумію, чому багато людей, спробувавши раз, більше нічим на займаються... Гадаю,  людині, яка виходить на сцену, обов'язково треба займатися спортом, щоб завжди бути в тонусі. І коли в мене поганий настрій, перше, що відразу спадає на думку, — треба зайнятися собою, піти в спортзал. Встаю та йду, якщо, звісно, є час. Люблю велосипедні тренажери, бо можна відключитись, поки тренер щось скандує. Подобаються командні види спорту, групові заняття — коли ти працюєш у загальному ритмі, голова відпочиває, а тіло навантажується.

      — Ви, напевно, маєте власний набір рецептів для збереження краси?

      — Особливих секретів немає. Я просто не бухаю, не палю, висипаюсь і м'ясо не їм. Це не для всіх, точно, але мені особисто вегетаріанство підходить. Думаю, люди, які менше вживають м'яса, стають не такими агресивними. Може, тому що сил стає менше? (сміється. — Авт.) Відтоді як я відмовилась від їжі тваринного походження (шість років тому. — Ред.), то й почуватися стала краще і з настроєм все в порядку. Як мені здається, то й виглядаю непогано!

      — А коли застуда чи грип валить з ніг, чим рятуєтесь від вимушеного «відпочинку» з термометром під пахвою?

      — Я просто прикидаюся, що не захворюю, роблю вигляд, що цілком здорова, словом, сама себе обдурюю... Такий психологічний трюк, але він завжди спрацьовує. У мене, наприклад, вчора була висока температура, кашель і нежить. Але зранку я себе вмовила: «Я не хворію, я здорова, все нормально». І дійсно — я здорова, все нормально.

      — Організм потім не «віддячує» за такі маніпуляції?

      — Ні, він уважно прислуховується і вірить: о, дійсно, нормально почуваюсь... Утім я рідко вдаюся до цього прийому і рідко хворію, слава Богу. Думаю, це пов'язано з тим, що я веду відносно здоровий спосіб життя.