На Черкащині створили відділення для протезування та реабілітації військовослужбовців

11.10.2023
На Черкащині створили відділення для протезування та реабілітації військовослужбовців

На Черкащині відділення для протезування та реабілітації військовослужбовців починає працювати вже цього тижня. (Фото надане Черкаською РВА.)

На Черкащині, в одній із лікарень Корсунь-Шевченківської громади створили стаціонарне відділення протезування та реабілітації військовослужбовців.

 

Про це «УМ» повідомила голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко.

 

За її словами, це відділення на 40 ліжок, 20 з яких виділено для проведення реабілітації військовослужбовців, що отримали ушкодження кінцівок та потребують протезування.

 

Тут з ними медики будуть поряд на кожному етапі — від консультації до завершення реабілітації.


«Втілення цього проєкту — спільна робота багатьох структур за різними напрямами. Відділення починає свою роботу в синергії з ТОВ «Аванті Трейд», регіональний директор якого — Олександр Підстепний. Товариство працює на базі та спільно з Інститутом травматології та ортопедії Національної академії наук України», — розповідає пані Валерія.

 

Вона каже, що лікарня уклала договір із цим товариством, яке у рамках державної програми виготовляє та безкоштовно забезпечує сучасними протезно-ортопедичними виробами військовослужбовців, котрі втратили кінцівки на війні.


«За кошти місцевого бюджету Корсунь-Шевченківської громади придбано нові ліжка, а за кошти лікарні дозакуповують відповідне реабілітаційне обладнання. Саме дооблаштування приміщення вже на завершальній стадії, воно відповідатиме сучасним вимогам», — веде далі очільниця Черкаського району.

 

І уточнює, що місцеві лікарі пройшли навчання, щоб мати необхідний рівень підготовки. На початку роботи відділення залучать спеціалістів, які вже мають необхідний досвід роботи.


«Аби забезпечити максимально комфортний процес реабілітації наших військових, у лікарні також здійснюється облаштування кабінету психологічної підтримки, адже емоційний стан бійців — це левова частка їхнього майбутнього якісного життя», — наголошує голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко.

 

І підсумовує, що вже цього тижня відділення прийматиме перших пацієнтів, яких переведуть із військових шпиталів.