Відчуй весняний аромат: добірка рецептів запашних страв із сезонних продуктів
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Такий плов ви ще не куштували! (Фото з сайта salat.com.ua.)
Цьогоріч Великий піст триватиме до 1 травня включно.
Тож на цей період варто запастися терпінням, позитивними думками і... хорошими рецептами. На один із таких — вегетаріанський плов iз гарбузом — хочемо звернути вашу увагу.
Він ідеальний не тільки для тих, хто постує, а й для тих, хто дотримується правильного харчування, хоче вживати смачну і корисну їжу й намагається прийти в норму після довгої зими з її локдаунами і нескінченними обмеженнями. Повірте, такий смачний плов ви будете готувати навіть після посту.
Отже, для плову вам знадобиться 100 г олії, 2 цибулини, 2 морквини, головка часнику, 200 г солодкого гарбуза, 300 г довгозернового рису, 1 ст. л. солі, 1 жменька родзинок, чорносливу або інших сухофруктів, барбарис та куркума.
Для початку потрібно промити рис декілька разів та замочити в прохолодній воді. Потім займіться овочами. Наріжте цибулю півкільцями, моркву тонкими брусочками, а гарбуз кубиками.
Далі потрібно у глибокій каструлі розжарити олію та обсмажити цибулю до прозорості. Поверх цибулі покладіть моркву, посоліть та додайте барбарису з куркумою. Залиште тушитись під кришкою на слабкому вогні на 10 хвилин.
На моркву викладіть гарбуз разом iз цілими зубчиками часнику та сухофруктами. Відразу ж накрийте гарбуз шаром рису, посоліть і розрівняйте його. Додайте гарячої води, щоб вона піднялася над рисом на 1-1,5 см. Зачекайте, доки вода закипить, та накрийте каструлю кришкою.
Залиште на слабкому вогні на 20-25 хвилин, поки рис повністю не вбере воду.
Насипаючи плов, краще його не перемішувати, а зачерпувати з дна, щоб захопити всі шари. Вегетаріанський плов з гарбузом — це корисно та смачно! Постуйте із задоволенням!
Карина ФУРДИК
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Грузинська кухня має давню й багату історію, на становлення якої впливали і природні особливості, і різноманіття релігій, що існують на цій невеликій території. >>
Пироги — це справжнє кулінарне мистецтво. >>
Розпочалася Масниця, або, як її ще називають у народі, Колодій, Сиропуст, Масляна, Сирний тиждень. >>
Ольга Мартиновська — відома українська шеф-кухарка з Миколаєва, переможниця «МастерШеф-3» і суддя цього телепроєкту. >>
Передвесняний період — пора активного поширення інфекційно-вірусних захворювань: >>