Заздріть мовчки: у росіян викликав істерику встановлений в Олешках світовий рекорд

23.06.2017
Заздріть мовчки: у росіян викликав істерику встановлений в Олешках світовий рекорд

Накладанець у формі тризуба став окрасою фестивалю народної творчості Green day, який пройшов у місті Олешки, що на Херсонщині.
 
Інформація про те, що кулінарам вдалося зібрати найбільший шматок сала за всю історію незалежності нашої держави, була записана до Книги рекордів України.
 
Своєрідно відреагували на новину деякі рупори Кремля в Росії. Відразу в кількох проросійських виданнях з’явилися повні заздрості новини про те, що сало, мовляв, було зіпсоване і люди отруїлися.
 
— Про масові отруєння я прочитав новину в iнтернеті та дуже здивувався, — розповів головний лікар Цюрупинської центральної районної лікарні Олег Попенко.
 
— Ви можете особисто переконатися в тому, що все це — нахабна брехня, переглянувши журнали приймального відділення. Жодного пацієнта з отруєнням у лікарню в дні проведення фестивалю не надійшло.
 
На відверту брехню російських засобів масової інформації відреагувала й організатор фестивалю «Олешшя Green Day» Олена Кравченко-Скалозуб, яка підтвердила повну безпеку людей на момент проведення свята.
 
— Це абсолютний фейк та провокація, — обурюється Олена Кравченко-Скалозуб. — Свято вдалося на славу, незважаючи на злісні випади заздрісників. Відзначимо, що гігантський бутерброд із салом у вигляді тризуба, вагою більш ніж два центнери, волонтери кілька годин збирали з маленьких шматочків. Після того як рекорд зафіксували, бутерброд-тризуб швидко розібрали та з’їли гості заходу.
 
Правоохоронці швидко з’ясували, що інформація про отруєння спочатку з’явилася на сайті, який контролює мер міста Олешки Дмитро Воронов.
 
Зараз співробітники поліції та місцеві активісти дізнаються, хто саме зробив провокаційне вкидання на інформаційні ресурси Херсонської області.