Із Севастополя з привітом: російські артисти попри свої виступи у Криму вперто пхаються в Київ

05.04.2017
«Зараз співробітники Держприкордонслужби вдосконалюють алгоритм для заборони в’їзду на територію України представникам російського шоу-бізу, які їздили виступати в анексований Крим.
 
Думаю, що в найближчі дні ми його представимо і підключимо до цієї роботи ширші суспільні кола», — сказав помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, реагуючи на оприлюднення інформації про те, що в останні дні березня у столичному київському Палаці «Україна» виступили учасниці російського шоу Comedy Woman, які раніше виступали в окупованому Криму. 
 
«Неймовірний Київ, спасибі за цей чумачечччий концерт! Дякую за ваші оплески, сміх і квіти! Кожному з чоти­рьох тисяч глядачів у залі! Це було чудово!» — написали дівчата під фото в одній із соціальних мереж.
 
Усе б нічого, але артистам дозволили в’їхати в Київ, незважаючи на попередні виступи в окупованому Криму. Гумористки у концертній програмі співали пісні, зокрема i про російського президента Володимира Путіна. 
 
За словами помічника голови Держ­прикордонслужби України Олега Слободяна, у прикордонників не було впевненості, що артисти відвідали півострів iз порушенням українського закону. «Винятків ми не робимо, а відштовхуємося від інформації, яка є у нас.
 
У випадку з Comedy Woman, у нас не було переконливих доказів того, що вони дійсно відвідували окупований Крим у порушення встановлених правил». 
 
Проте у вихідні в міжнародному аеропорту «Бориспіль» не поталанило російській акторці Олені Воробей.
 
У Києві вона мала б вийти на сцену Жовтневого палацу і зіграти у виставі «Джекпот iз доставкою додому».
 
Утім через виступи в Криму їй не можна приїздити в Україну протягом трьох років. Відео виступу на півострові опублікував український активіст Марк Гордієнко.
 
За словами актриси, Гордієнко показав прикордонникам публікацію в інтернеті.
 
Після чого впродовж 4 годин йшла нарада про можливість заборонити їй в’їзд у країну.
 
Воробей зізналася, що перед виступами на території Кримського півострова вона консультувалася з організаторами гастролей iз приводу можливих наслідків.
 
Тоді, за її словами, органи безпеки не мали претензій до неї. 
 

А ТИМ ЧАСОМ

Росія організовуватиме експозицію на міжнародній виставці вин і спиртних напоїв Vinitaly-2017. Вона пройде в італійській Вероні.
 
На виставці представлять «регіональні експозиції Криму і Севастополя, Ростовської області і Дагестану, Краснодарського і Ставропольського країв та експозиції великих російських виробників вина».
 
Утім у 2014 році Європейський Союз ввів санкції проти декількох кримських компаній.
 
Чотири з них є виробниками вин та інших алкогольних напоїв.
 
Під санкції потрапили «Азовський лікеро-горілчаний завод», національне виробничо-аграрне об’єднання «Масандра», «Агрофірма «Магарач» i «Завод шампанських вин «Новый свет».