Санкції проти рф: Зеленський зустрівся із Канцлером казначейства Великої Британії

10:47, 25.04.2024
Санкції проти рф: Зеленський зустрівся із Канцлером казначейства Великої Британії

Зеленський зустрівся із Канцлером казначейства Великої Британії Гантом - обговорили санкційну політику. (Фото: Офіс Президента України)

Заходи для розширення обмежувальних заходів проти росії обговорили під час зустрічі Президент України Володимир Зеленський та канцлер казначейства Великої Британії Джеремі Гантом.

 

Як інформує УМ, про це 25 квітня Зеленський повідомив у Телеграмі за підсумками розмови.

 

"Зустрівся з Канцлером казначейства Великої Британії Джеремі Гантом. Дякуємо за найбільший пакет оборонної допомоги від Великої Британії на суму пів мільярда фунтів стерлінгів", - написав Зеленський.

 

Як повідомили в Офісі Президента, глава держави відзначив рішення Великої Британії збільшити фінансування оборонних потреб уряду Сполученого Королівства до 2,5% ВВП.

 

«Дякую вам за такий крок, за рішення, яке не лише сприятиме допомозі Україні надалі, а й посилить безпеку у Європі. Воно дуже важливе. Було б добре, якби й інші європейські держави збільшили свої видатки на оборону. Це б суттєво зміцнило обороноздатність Європи перед лицем імовірних викликів», – зауважив Президент.

 

Сторони також приділили особливу увагу санкційній політиці.

 

"Важливо розширювати обмежувальні заходи проти Росії та унеможливлювати обхід санкцій", - наголосив Зеленський.

 

Він також подякував народу, уряду, Прем’єр-міністру та парламенту Великої Британії за підтримку України з перших днів російського вторгнення.

 

«Високо цінуємо партнерство між нашими державами. Важливо, що першу угоду про співробітництво у сфері безпеки ми підписали саме зі Сполученим Королівством», – сказав Володимир Зеленський.

 

Нагадаємо, що Британія виділила найбільший в історії пакет допомоги Україні.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський заявив, що в рф є план зриву саміту миру у Швейцарії.