Відновити потужності суднобудування

17.08.2016
Відновити потужності суднобудування

Олег Ляшко з корабелами.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко зустрівся з колективом Чорноморського судноремонтного заводу в Миколаєві і Херсонського суднобудівного заводу та пообіцяв зробити все для відродження суднобудівної галузі в Україні.
 
«Колись на Миколаївському Чорноморському заводі працювало до 35 тисяч людей, сьогодні — 600. Обговорили з корабелами проблеми галузі. Ближчим часом зареєструємо в парламенті законопроекти, які створять умови для розвитку галузі, яка має великий експортний потенціал. Україна буде сильною лише тоді, коли проводитиме економічну політику в інтересах національного виробника, створюючи робочі місця для українців», — зазначив Олег Ляшко.
 
Політик додав, що сьо­годні суднобудування в Україні перебуває у вкрай важкому стані, в тому числі — через відсутність підтримки з боку держави.
 
«На Херсонському суднобудівному заводі за всю історію було вироблено майже 4 сотні суден. Однак місяць тому Господарський суд області визнав підприємство банкрутом. У таких умовах треба діяти рішуче — аби якнайшвидше відновити потужність суднобудівництва. Перше  — це скасувати нульову ставку податку на імпортний збір та на ввезення технологічного обладнання на підприємство», — підкреслив лідер Радикальної партії під час зустрічі з колективом підприємства.
 
Нардеп переконаний: розвиваючи суднобудування, держава зможе отримувати мільярдні прибутки, натомість поки що несе величезні втрати ВВП через занепад галузі.
 
«Якщо державна політика не зміниться — галузь може зникнути. Але ми не допустимо цього», — пообіцяв Ляшко.