«Це не твоє небо»

«Це не твоє небо»

Відкриття щорічного міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля» в курортному місті Латвії — Юрмалі, яке відбулося 22 липня, викликало в українців масовий екстаз. Уже в ніч із вівторка на середу соцмережі були всіяні оваціями на честь співака Івана Дорна, або як він себе називає Вані Дорна. На відміну від багатьох своїх колег, хлопець показав дива патріотизму.

Сто років для музики

Сто років для музики

Сьогодні в Національному будинку органної та камерної музики України відбудеться заключний концерт фестивалю «Віденські вечори». Камерний ансамбль «Київ» та лауреат міжнародних конкурсів Максим Сидоренко (орган) виконають твори Гайдна, Моцарта, Бетховена.

Майдан на Майдані

Майдан на Майдані

Музикант, письменник і телеведучий Антін Мухарський продав свою квартиру для того, щоб видати альманах «Майдан. (Р)еволюція духу», присвячений «народові України». Сьогодні ввечері на Майдані, де ще досі стоять барикади і куди люди приносять квіти та свічечки, він презентує книгу, яка важить майже півтора кілограма. Мухарський планує продавати каталог кращих фото Майдану по 250—300 гривень. Каже, що виручені кошти витратить на зйомки фільму, присвяченого річниці Майдану.

«Йолку» з Києва – на площу Петербурга

«Йолку» з Києва – на площу Петербурга

ОМайже місяць у Санкт-Петербурзі триває бієнале сучасного мистецтва «Маніфеста 10». І лише на днях дворічна виставка почала набирати рис того, чим і має бути така бієнале. Тобто відповідати місцю і часу, зачіпаючи насущні проблеми сьогодення, а не одні тільки питання естетики. Відбувається це в паблік-арт програмі, яку курує Іоанна Варша.

Віруси інформаційного простору

Віруси інформаційного простору

«Дневник Евромайдана» (К.: Самміт-Книга) — така проста-простісінька назва є сьогодні вичерпною рекламою будь-якій книжці. І то для найширшого читача: для тих, хто співдіяв та співпереживав, рівно ж і для супротивників та ненависників. Більшість — дарма якої орієнтації — хвалитимуть чи ґанитимуть її залежно від збігу своїх та авторських симпатій/антипатій. Й лише критична меншість розглядатиме таку книжку в координатах професіоналізму: наскільки точно і зважено відтворено перебіг подій. Під цим ракурсом наша новинка змушує вкотре замислитися над нездоровим станом українського інформаційного простору.

Всі статті рубрики