«Золото» здобули педагоги

31.05.2013
«Золото» здобули педагоги

Капітан збірної НПУ із головним трофеєм турніру. (з сайта фан–клубу «Динамо».)

Столичні виші зіграли фінальні матчі Студентської футбольної ліги. Це спільний проект офіційного фан–клубу «Динамо» (Київ) та Студентської профспілкової організації Києва. У другому сезоні СФЛ брали участь 16 команд. Як розповіла організатор, директор фан–клубу «Динамо» Катерина Солярік, «особливістю нашого чемпіонату є система проведення матчів — команди грали за системою першості світу, було 4 групи, і найкращі з них вибороли місця у плей–оф».

Вирішальні матчі відбулися позавчора на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського. Боротьба за третє місце точилася між студентами Політеху та НМУ ім. Богомольця. Медики перемогли з рахунком 1:0. Успіх своїх студентів привітав очільник медуніверситету Віталій Москаленко — єдиний ректор, який прийшов повболівати на стадіоні.

Відзначимо, що група підтримки команди НМУ була найпотужнішою на практично порожньому динамівському стадіоні. Окрім керівника вишу, підтримати ескулапів прийшов практично весь керівний склад медуніверситету.

Переможцями ж чемпіонату стали студенти Національного педуніверситету ім. Драгоманова, які в поєдинку за «золото» з тим самим мінімальним рахунком 1:0 обіграли збірну першо– й другокурсників КНУ ім. Шевченка.

Золоті призери отримали приз у розмірі 50 тисяч гривень. Їх команді педагогів вручив відомий у минулому футболіст–динамівець Володимир Мунтян. «Звісно, такі ігри не можна прирівнювати до професійного рівня, але достатньо того, що хлопці знаходять час займатися футболом. Наше завдання — розвивати молодь, і, можливо, на якомусь етапі з’являться зірочки, які зможуть прирівнюватись до професійної гри», — сказав тренер Мунтян у коментарі «УМ».