Той, хто боротиметься за «Оскар»

Той, хто боротиметься за «Оскар»

Історична стрічка про українського пілота, що був Героєм Радянського Союзу, в’язнем сталінського табору та вождем індіанського племені, у 2013 році змагатиметься за симпатії американських критиків. Таке рішення 5 вересня ухвалив український «оскарівський» комітет при Асоціації продюсерів України. Всього у списку претендентів було заявлено п’ять стрічок. Проте суворі умови відбору практично майже відразу відсіяли більшість. Зокрема, однією з перешкод стала відсутність прокатної історії. Аби потрапити до списку номінантів на «Оскар»–2013, необхідно, аби фільм побував у прокаті в період iз 1 жовтня 2011–го до 30 вересня 2012 року.

Він здав фортецю. Пішов у монастир

Він здав фортецю. Пішов у монастир

Уже півтори доби, як скандальна тема з керівником Національного Києво–Печерського заповідника добігла кінця: замість звільненої на початку серпня, малокваліфікованої на цій посаді Вікторії Лісничої до справ стає директор історико–культурного заповідника «Хотинська фортеця» Любомир Михайлина. Його представив співробітникам Лаври міністр культури Михайло Кулиняк.

«Гоголь–fest» усупереч

«Гоголь–fest» усупереч

Останнім часом мультикультурний фестиваль «Гоголь–fest» стабільно посідав чільне місце у топ–темах мистецького життя країни. Після тріумфального дебюту фесту 2007–го його справедливо нарекли найяскравішою подією року. Кожен наступний рік додавав дітищу Влада Троїцького нових прихильників, а сам «Гоголь–fest» збагачував свою історію гучними іменами, резонансними виставами, сенсаційними концертами й арт–проектами...

Урок анатомії від Доктора Смерть

Урок анатомії від Доктора Смерть

Замість бадьорих футболістів на спорткомплексі «Олімпійський» тепер оселилися ошатні мерці. Виставка «Таємниці тіла» (Human body), яка відкривається сьогодні в одній з галерей НСК, є, напевно, найскромнішим сегментом неординарної імперії пластинатів Гюнтера фон Хагенса, німецького вченого–анатома, якого європейська преса охрестила «Доктором Смерть». Зі 135 експонатів лише 12 — повністю тіла, решта — частини та органи в розрізі. Вони цікаві тим, що завдяки винайденому фон Хагенсом методу пластинації можуть зберігатися вічно, не втрачаючи, якщо можна так сказати, людської подоби.

Агнешка Холланд: Кіно може змінити політичне мислення

Агнешка Холланд: Кіно може змінити політичне мислення

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Під час VII фестивалю незалежного кіно «Кінолев» відбулася прем’єра фільму польської режисерки Агнешки Холланд «У темряві». Драматичну історію групи львівських євреїв у часи Другої світової війни авторка представляла особисто.

До Данила–короля

До Данила–короля

Повідомлення інформагенцій про те, що Польща дозволила українським ученим досліджувати місце поховання засновника міста Холма, короля Данила Галицького, прозвучало наприкінці літа як буденна пересічна новина. Та мало хто знає, яка титанічна робота українських істориків і краєзнавців передувала тому, щоб польська сторона погодилася на те, аби допустити українців до святинь давньоруських. І скільки поколінь українців, особливо уродженців холмської землі, мріяли про те, що цей час колись настане.

Всі статті рубрики