Сонце на прощання

Сонце на прощання

Незважаючи на те, що останній місяць літа відзначився безперервними дощами, останні дні серпня повернуть на звичну теплу колію. «Заключні тижні літа будуть доволі теплими, однак спеки більше не очікується.

Сирна епопея триває

Сирна епопея триває

Із російських відкритих джерел стало відомо, що українські сири досі перевіряють. Більше того, ту продукцію, якістю якої «Росспоживнагляд» не задоволений та з виробниками якої не вдалося домовитися, на територію Російської Федерації не пускають.

Воскресіння Воскресенівки

Воскресіння Воскресенівки

Як повідомили «УМ» у прес–службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Луганській області, у Перевальському районі вогонь ледь не знищив село Воскресенівка, де мешкає близько півсотні осіб.

«Сибірка» «палить»

«Сибірка» «палить»

Спалах сибірської виразки в Мелітопольському районі «розбудив» не лише фахівців Головного управління ветеринарної медицини регіону, де визнали, що померлу від «сибірки» телицю ніхто не ідентифіковував і не щеплював (тварину утримувала 73–річна пенсіонерка).

У Миколаєві мордобій, а в Херсоні — позов

У Миколаєві мордобій, а в Херсоні — позов

У Херсоні й Миколаєві визнали російську мову регіональною, незважаючи на протести опозиції. У Миколаєві перед міськрадою побилися противники і захисники російської мови. Чоловіки, крім звичайного мордобою, застосували також димові шашки.

Мовний транзит назад

Мовний транзит назад

Від сьогодні в київській підземці ні кияни, ні туристи більше не почують вже звичний за три місяці голос американця Ентоні Нокса, який озвучував потрібну станцію англійською мовою. Причина — закінчення контракту, пояснюють у Київському метрополітені.

Мовою колоніальної політики

Мовою колоніальної політики

Невдовзі в ефірі українських телеканалів фактично безроздільно запанує мова сусідньої країни. На виконання закону «Про засади державної мовної політики», звітує офіційна інтернет–сторінка Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, голова Нацради Володимир Манжосов підписав наказ про затвердження нових зразків про видачу і переоформлення ліцензій для мовників, з яких вилучили графу «Мова(и), якою(ими) вестимуться передачі (%)».

Всі статті рубрики