Статутик для Узвозу

Статутик для Узвозу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора на сесії Київради більшість намагалася внести зміни до статуту Києва. Пропонувалося вулицям, які мають статус пам’яток архітектури місцевого значення, надати по своєму маленькому статутові. Прес–служба Київської міськдержадміністрації каже, що Олександр Попов, який ініціював голосування, хотів надати громаді функції керування життям та розвитком вулиць. До попереднього списку (якого, втім, ніхто не бачив) нібито потрапив і нещодавно позбавлений трьох будинків Андріївський узвіз. Наступним кроком після рішення, яке не винесли, мало бути «обговорення з громадськістю» і утвердження статуту перед Днем міста. Та, попри «невдачу» влади, можна прогнозувати, що скоро більшість таки «протягне» ініціативу.

Головне питання — наскільки запропонований механізм діятиме взагалі. Особливо в ситуації, коли Попов каже, що хоче статутами вулиць «раз і назавжди захистити Андріївський узвіз від будь–яких посягань з боку забудовників», а уряд Азарова заявляє, що ніяких посягань забудовників і не було — все відбулося законно. «УМ» цікавилася в експертів, чи допоможе Узвозу статут та як врятувати історичну вулицю.

Недоторканна Софія

Недоторканна Софія

Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення попередніх інстанцій за позовом громадської організації «Громадянська позиція» та киян, підтвердивши факт, що землі в буферній зоні Софії Київської є територією історико–культурної спадщини, а значить — особливо цінними землями.

Новини плюс

Новини плюс

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики