Майже літо

Майже літо

Наприкінці квітня по всій території України збережеться суха і тепла погода: 9—130 тепла вночі та 23—270 — удень. На першотравневі свята Гідрометцентр передбачає опади у північних та південно–західних областях, що, звісно, може зіпсувати комусь виїзд «на шашлики», зате потішить власників присадибних ділянок та селян. Щоправда, на святкові дні синоптики прогнозують також зниження температури на кілька градусів.

«Стирол» знову димів

«Стирол» знову димів

Концерн «Стирол» знову в центрі уваги через пожежу. Як повідомляє прес–служба Міністерства надзвичайних ситуацій, підприємство, розташоване в місті Горлівка Донецької області, зайнялося поза­вчора близько третьої дня внаслідок загоряння однієї з чотирьох ємностей iз метанолом. Підрозділи пожежної охорони Головного територіального управління МНС у Донецькій області п’ять iз половиною годин гасили пожежу, і лише о 20.25 загоряння вдалося ліквідувати.

Приїхала, щоб урятувати

Приїхала, щоб урятувати

Надзвичайна подія сталася в селі Пирогів Тиврівського району. 11–річна Яна приїхала сюди гостювати з Вінниці. На непрацюючому піщаному кар’єрі, куди вона разом iз восьмирічною подружкою пішла гуляти, дівчатка помітили лисячу нору. Менша підійшла поближче — щоб роздивитися. Саме в цей момент порода обвалилася й дитина опинилася в пастці.

Прибери свою планету!

Прибери свою планету!

Цієї суботи 100 тисяч українців у 98 населених пунктах держави прибиратимуть сміття. Організовують всеукраїнський суботник молоді хлопці й дівчата з Громадської ініціативи «Зробимо Україну чистою». Акція підкреслено аполітична, тож, за словами організаторів, будь–яка партійна символіка під час прибирання буде сприйматися як провокація.

Померти в «печерній» країні

Померти в «печерній» країні

Сьогодні львів’янка Наталя Бобко — щаслива мама дворічної Олечки. Але шлях до бажаного материнства у 33–річної жінки пролягав через жахливі терни: на третьому місяці вагітності лікарі по­ставили Наталі діагноз — лімфома, злоякісне захворювання крові. Медики, як один, наполягали перервати вагітність і розпочати хіміотерапію. Але Наталя пішла на ризик і стала першою пацієнткою в Україні, яка захворіла на рак на ранньо­му терміні вагітності й стала лікуватися, зберігши дитину. Побороти страшну хворобу їй допомогли київські онкологи і небайдужість людей. Сьогодні Наталя абсолютно здорова і має здорову дитину. Але вона добре пам’ятає, через що довелося пройти. «Діагноз став для мене першим страшним шоком, — пригадує Наталя. — А другим — оголошена вартість лікування: близько 20—25 тисяч гривень за один курс».

За руку — і на експертизу

За руку — і на експертизу

Запорізький апеляційний суд дослухався до аргументів захисту, який не погодився з вироком Жовтневого суду, згідно з яким дев’ятьох членів націонал–патріотичної організації ВО «Тризуб» засудили до 2—3 років позбавлення волі й зобов’язали сплатити місцевим комуністам за пошкоджений монумент Сталіну 110 тисяч гривень. В апеляційній інстанції адвокати, в першу чергу, просили призначити експертизу решток бюсту Сталіна, оскільки хлопців засудили за «пошкодження особистого майна». Утім є підозри, що погруддя було виготовлено задовго до проголошення незалежності України. А якщо сучасні комуністи своїх коштів на його виготовлення не витрачали, то й вимагати відшкодування не мали права.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Удар по свободі слова

Удар по свободі слова

Учора директор КП «Київський метрополітен» вилив по відру холодної води на розповсюджувачів друкованих видань. Їх ознайомили з рішенням, відповідно до якого з 1 травня буде заборонено торгівлю з розкладок на території підземки. А відтак близько 500 точок продажу журналів і газет, які досі працювали на станціях метро, будуть змушені шукати собі інші місця.

Всі статті рубрики