Третій «хрест Мазепи»

Третій «хрест Мазепи»

Напередодні свята Покрови на полі Полтавської битви активісти патріотично налаштованих громадських організацій втретє (!) встановили пам’ятний хрест на честь козаків, які більше 300 років тому воювали за волю України. На цьому скромному дерев’яному хресті, на відміну від двох попередніх, немає жодних табличок і написів. Однак, як наголосили під час його відкриття голова обласної організації Товариства політв’язнів і репресованих Володимир Гнітько та представник одного з козацьких об’єднань Володимир Полапа, йдеться про вшанування пам’яті «славних лицарів гетьмана Івана Мазепи». Тобто саме тих українців, яких навіть сьогодні при згадуванні відомої баталії намагаються «забувати» українофоби всіх мастей.

На згадку про безплатний тролейбус

На згадку про безплатний тролейбус

Учора біля Черкаської мерії та обласної адміністрації під пісню «Вставай, страна огромная» понад півтисячі пенсіонерів перекрили рух транспорту на трьох вулицях. Люди протестували проти рішення міської влади зменшити кількість пільгових тролейбусів — замість шести залишився лише один.

Голий Андріївський

Голий Андріївський

Після розпорядження міськдержадміністрації, виданого 14 вересня — «Реставрація та ремонт забудови, благоустрою території Андріївського узвозу у Подільському районі та реконструкція інженерних мереж цієї вулиці», — одна з візитівок Києва перетворилася на перерите місиво, з якого най­ближчим часом можуть вигнати всі культурно–мистецькі заклади.

Запрошуємо в замок iз... гарбузів

Запрошуємо в замок iз... гарбузів

Цими вихiдними своє 800–ліття відзначатиме славний Збараж — райцентр Тернопільщини, назва якого згадується ще в стародавніх літописах 1211 року і який свого часу був одним iз найбільш укріплених удільних центрів Галицько–Волинського князівства. Зі збаразькими подіями пов’язані імена таких відомих історичних постатей, як Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Нестор Морозенко...

Свято без свинячої «кориди»

Свято без свинячої «кориди»

Свято миргородської свині, заплановане в цьому курортному місті на Полтавщині на 15—16 жовтня, обійдеться без «свинячої кориди» — забивати тварин на очах у всіх уже не будуть. За словами представника оргкомітету фестивалю Євгенії Гулої, конкурс жилувальників довелося відмінити через протести дніпропетровських активістів організації захисту прав тварин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перевірка на лякливість

Перевірка на лякливість

Звичайний день Всеукраїнської громадської організації «Ніхто, крім нас» порушили працівники податкової міліції, які, не пред’явивши жодних документів, увірвалися в офіс, що на вулиці Червоноармійській у Києві, і почали проводити обшук. Коли секретар офісу Юлія Літохіна спробувала зупинити похмурих гостей, її вдарили в обличчя.

Всі статті рубрики