Один акт під завісу

Один акт під завісу

У багатьох прихильникiв класичної музики оперна спадщина видатного росiйського композитора Петра Іллiча Чайковського асоцiюється у першу чергу з найвiдомiшими його шедеврами в цьому жанрi — «Євгенiй Онєгiн» та «Пiкова дама». На жаль, iншi, не менш талановитi, опери Чайковського, зокрема такi, як «Черевички», «Орлеанська дiва», «Мазепа», «Чародiйка», значно рiдше можна почути в театрах України. Єдиним винятком є остання опера композитора — «Іоланта», створена ним за два роки до передчасної смертi. Так, на сценi Київського театру опери i балету для дiтей i юнацтва вже близько 20 рокiв вона йде з незмiнним успiхом; три роки тому вдала сценiчна версiя «Іоланти» прикрасила репертуар оперної студiї Нацiональної музичної академiї України ім. П. Чайковського (до речi, чудовi декорацiї та костюми для цiєї постановки виготовили в Харкiвському театрi опери та балету).

Справа на сто тисяч

Справа на сто тисяч

З 6 по 10 вересня у Ялті відбудеться міжнародний фестиваль Crimea Music Fest , художнім керівником якого буде сама Алла Пугачова. Враховуючи нещодавню відмову Примадонни виступити в Юрмалі, така прихильність Пугачової до нового фесту дала журналістам усі підстави наректи його альтернативною «Новою хвилею». Але й без цього порівняння/протиставлення Crimea Music Fest обіцяє гостям та мешканцям Криму грандіозне дійство, а учасникам — серйозне змагання, перемога в якому відкриває такі творчі перспективи, про які можна лише мріяти.

Богдан Струтинський: Тільки конкуренція може щось змінити

Богдан Струтинський: Тільки конкуренція може щось змінити

Театральний сезон 2010—2011 Національна оперета закінчила значним оновленням художньо–керівного складу: нових наставників отримали хор, оркестр та балет театру. Зазвичай актори та працівники театру такі призначення сприймають досить насторожено, мовляв, і так усе було нормально, тепер нова мітла по–новому местиме, а нам — підлаштовуйся. Але художній керівник Оперети Богдан Струтинський переконаний, що ці зміни справді назріли.

Всі статті рубрики