Справа на сто тисяч

08.07.2011
Справа на сто тисяч

Україну на «Крим Мюзик фест» представить Злата Огнєвіч.

З 6 по 10 вересня у Ялті відбудеться міжнародний фестиваль Crimea Music Fest , художнім керівником якого буде сама Алла Пугачова. Враховуючи нещодавню відмову Примадонни виступити в Юрмалі, така прихильність Пугачової до нового фесту дала журналістам усі підстави наректи його альтернативною «Новою хвилею». Але й без цього порівняння/протиставлення Crimea Music Fest обіцяє гостям та мешканцям Криму грандіозне дійство, а учасникам — серйозне змагання, перемога в якому відкриває такі творчі перспективи, про які можна лише мріяти.

Топподією фестивалю Crimea Music Fest стане Міжнародний конкурс професійних виконавців (вік — до 30 років), участь у якому візьмуть двадцять музикантів із п’яти континентів світу, серед яких — і наша Злата Огнєвіч. На конкурс вони повинні підготувати дві пісні: одну — в стилістиці «етнопоп», іншу — світовий хіт у власній музичній ритміці. Алла Пугачова, яка особисто прослуховувала матеріали, що надходили від претендентів на участь у конкурсі, так проанонсувала майбутні змагання: «Напевне, вперше наш слухач та глядач побачить таке різноманіття стилів та жанрів у рамках одного фестивалю. Кожен учасник — це особлива, неповторна історія його країни і культури… Сподіваюся, що знайомство з таким багатоголоссям подарує справжню радість тим, хто стане частиною фестивалю Crimea Music Fest» . Призовий фонд конкурсу — 200 тисяч доларів, половину з яких отримає володар гранпрі, п’ятдесят тисяч — володар першої премії, лауреати другої та третьої премій — по тридцять і двадцять тисяч відповідно.

Журі конкурсу очолить наша Софія Ротару, співголови — Валерій Леонтьєв (Росія) та Глорія Гейнор (США). Пізніше оргкомітет оголосить імена ще трьох метрів світової естради, які також працюватимуть у журі конкурсу.

Окрім конкурсантів на сцену Crimea Music Fest вийдуть також Глорія Гейнор, Ігор Ніколаєв, Філіпп Кіркоров, Таїсія Повалій, Горан Брегович, Максим Галкін, Ані Лорак, Руслана, Діма Білан, Джамала, Ірина Білик та інші відомі артисти.