«Недремне око» від вогню

«Недремне око» від вогню

У лісах Полтавщини, якими опікується держава, встановлюють спеціальні «протипожежні» відеокамери. Розташовують їх на високих спостережних вежах, де раніше у спекотні дні змушені були стояти, вдивляючись у далину по 12 годин поспіль, самі лісівники. Їм належало помітити найменше задимлення і, щоб не допустити переростання «іскри» у масштабну пожежу, одразу повідомити про небезпеку колегам та вогнеборцям. Удавалося це не завжди. Адже навіть озброєне об’єктивом бінокля людське око не може змагатися iз сучасною технікою.

Хто має вуха — почує

Хто має вуха — почує

Перспектива мати в місті–курорті унікальний музичний інструмент набула реальних обрисів у 2000 році, коли римо–католицька парафія Різдва Пресвятої Діви Марії одержала земельну ділянку для спорудження костелу. Пастор Здіслав Зайонц пообіцяв, що орган буде, й активно розпочав пошуки своєрідного «оркестру для однієї пари рук».

Небіжчики — у черзі на банкрутство

Небіжчики — у черзі на банкрутство

Понад 2 тисячі іванофранківців щороку зі своїх помешкань навічно «переселяються» на міське кладовище, розташоване поблизу села Чукалівка. Дотепер їх туди доправляв й опікувався потойбічним життям «Спецкомбінат комунально–побутового обслуговування» — єдиний виконавець ритуальних послуг в обласному центрі Прикарпаття.

«Пожартуємо» у квітні

«Пожартуємо» у квітні

Як відомо, весняні, себто останні в цьому навчальному році, канікули школярі мали «відгуляти» з 21 по 27 березня. Однак у Полтаві їх вирішили «посунути» фактично на тиждень і влаштувати з 4 по 10 квітня.

Всі статті рубрики