НОВИНИ ПЛЮС

23.03.2011

Ульянченко спростовує

Учора в українських онлайнових ЗМІ — після публікації в газеті «Дєло» — з’явилася інформація про те, що 12 березня у США Окружний суд Флориди видав ордер на арешт Віри Ульянченко, колишньої голови секретаріату Президента Ющенка та екс–керівника Київської облдержадміністрації. Як стало відомо «Дєлу», суд виніс таке рішення у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи про відмивання грошей та вивезення за кордон раніше вкраденої власності.

Сама Віра Ульянченко вчора спростувала інформацію про ордер на її арешт. «Це провокація. Я не мала відношення до всіх цих справ. У автентичність документів, які з’явилися в інтернеті, я абсолютно не вірю... Як тільки з’являється бажання компрометації мене або моєї родини — відразу з’являється справа «Бласко», про яку вже говорено–переговорено і забуто», — зазначила Ульянченко. У 1990–х роках вона була генеральним представником у Києві державної судноплавної компанії «Бласко», яка збанкрутувала.

Справа Філіпчука

Георгія Філіпчука — міністра екології в уряді Тимошенко, який із 14 грудня перебуває під арештом, — відпустять із СІЗО. Про це вчора на прес–конференції повідомив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін. «Прийнято рішення звільнити з–під варти осіб, які закінчили ознайомлення з матеріалами кримінальних справ. Таке рішення буде прийнято по Філіпчуку, який ознайомився з матеріалами справи», — пояснив Кузьмін, додавши, що Юрій Луценко з матеріалами справи досі не ознайомився.

Загроза життю Президента

Профілактичні заходи охорони Президента і СБУ знизили ризики для життя глави держави та інших представників влади. Про це заявив глава Служби безпеки Валерій Хорошковський в інтерв’ю газеті «Коммєрсант–Україна». «Але це не означає, що ми готові прибрати руку з пульсу і тим самим когось спровокувати на необдумані дії», — додав голова СБУ.

Раніше жорсткі заходи з охорони Віктора Януковича та недопуску до нього преси й громадськості пояснювали інформацією про загрози життю Президента.