Під дахом теж живуть рекорди

04.02.2011

У розпал зимового сезону представники літніх видів спорту не гають часу. Багато хто з легкоатлетів зимові проби сил розцінює саме як підготовчі, хоча і під дахом проводять чимало стартів і розігрують повноцінні призи.

Першим офіційним стартом року для атлетів традиційно став Кубок України, що днями відбувся в Запоріжжі. Утім уже зараз деякі наші лідери демонструють чудову спортивну форму. Так, переможниця в бігу на 60 м, чемпіонка Європи в естафеті 4х100 м сумчанка Олеся Повх, має нині найкращий результат сезону в світі (7,14 сек.). А одеський штовхальник ядра Андрій Семенов закинув снаряд на пристойні 20,12 м.

Засвітилися на турнірі ще кілька наших зірок, хоча, судячи з результатiв, вони лише на шляху до вершин. У забігу на 800 м тріумфувала призерка чемпіонатів Європи й світу Тетяна Петлюк, а на 1500 м — переможниця командного чемпіонату Європи в бігу на 800 м Юлія Кревсун. Стрибки із жердиною виграв призер Олімпіади–2008 Денис Юрченко. А от чемпіонка Європи в бігу на 200 м Єлизавета Бризгіна на 400–метрівці фінішувала лише четвертою.

За підсумками Кубка України перші три місця в командному заліку посіли Донецька, Дніпропетровська й Харківська області. Наступним стартом для наших буде чемпіонат країни, який 15—18 лютого традиційно приймуть Суми.