НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Він терпів — і вам велів!

Він терпів — і вам велів!

Нинішня влада здійснила першу високу «посадку» у своєму середовищі: затримано не опозиціонера, а діючого чиновника. Ним стала начальниця Державної інспекції з контролю за цінами Тетяна Рудь. На інспектора одягли наручники у неї вдома, в нiч iз вівторка на середу — одразу ж після обшуку. А вже наступного дня міністр економіки Василь Цушко на засіданні уряду запропонував звільнити Рудь із займаної посади. Колеги–міністри пропозицію підтримали — із формулюванням «за порушення присяги держслужбовця».

Хто, якщо не ти?

Хто, якщо не ти?

Україна посіла п’яте місце в рейтингу країн, із яких виїжджають громадяни. Такий щорічний рейтинг під назвою «Світова міграція та грошові перекази–2011» оприлюднив Світовий банк. Із показником 6,6 мільйона емігрантів, що становить 14,4 відсотка від населення держави, Україна поступається лише Мексиці, Індії, Росії та Китаю.

«Червона» загроза

«Червона» загроза

Відходи алюмінієвого виробництва з Угорщини, що потрапили у води Дунаю в результаті аварії 5 жовтня на глиноземному комбінаті в місті Айка, таки дісталися української території і потрапили в Чорне море. Про це повідомляють учені Українського наукового центру екології моря (УНЦЕП). Водночас науковці заспокоюють: спостерігається невисока концентрація хімічних речовин у воді, рівень забруднення не становить небезпеки для навколишнього середовища.

Орієнтир на столицю

Орієнтир на столицю

Дивакувата кон­струкція «Європейські ворота», проект якої розробив доктор архітектури, професор Київського національного університету будівництва та архітектури Олег Слєпцов, розміщуватиметься на в’їзді в столицю з боку Житомира. 42–метрову в діаметрі кулю підвісять на пілонах над дорогою на перетині проспектів Перемоги і Палладіна. Вона буде легкою і кріпитиметься за принципом мостових конструкцій. Більшу частину простору займе атріум (внутрішній дворик), все решту віддадуть під офіси і торговельні центри.

Зоопарк чи концтабір?

Зоопарк чи концтабір?

«Усе стало ще гірше» — такого висновку дійшли інспектори Європейської асоціації зоопарків та акваріумів, відвідавши столичний звіринець. Після перевірки 2007 року Київський зоопарк було виключено з асоціації через жорстоке поводження з тваринами та погані умови життя. Тепер дирекції звіринця заявили, що тамтешні вольєри зов­сім не придатні для життя звірів. Отже, зоопарк не має права не лише купувати нові види тварин, а й утримувати вже наявні. «Особливо інспекторів вразили у звіринці умови життя приматів», — розповiла «УМ» прес–секретар Київського зоопарку. За її словами, перевірка була досить поверховою, однак після неї захисники тварин у розпачі заявили, що такий зоопарк треба закривати.

Янукович «нахімічив» на Прикарпатті

Янукович «нахімічив» на Прикарпатті

Калуш — один із найпотужніших хімічних центрів України — Віктор Янукович відвідує з робочою поїздкою не вперше. Щоправда, попереднього разу він побував тут ще у ранзі керівника Кабінету Міністрів, аби підтримати нові інвестиційні проекти ТОВ «Карпатнафтохім», зокрема спорудження заводів із виробництва соди і хлору та полівінілхлориду, який використовується для виготовлення плівок, шлангів, лінолеуму тощо. Вчора гарант Конституції взяв участь у відкритті в області двох нових хімічних виробництв і в розширеній нараді з адміністративно–господарським активом Івано–Франківської області з питань розвитку регіону.

Всі статті рубрики