Поверніть нам мову!

Поверніть нам мову!

Одеські кінопрокатники готують спільного листа–звернення на адресу Прем’єр–міністра та міністра культури з приводу обов’язкового дублювання фільмів державною мовою. Таку заяву оприлюднив Артем Вознюк, засновник мережі кінотеатрів компанії «Альфа», а також єдиного поки що в Україні чотиризального кінотеатру «Одеса–Кіно» в Києві.

Особливо небезпечний порок

Особливо небезпечний порок

У відділенні серцево–судинної хірургії Одеської обласної дитячої лікарні бригада лікарів на чолі із завідувачем відділення Романом Леканом уперше виконала унікальну операцію на серці десятирічної Марійки Карасьової. Раніше такі операційні втручання хірурги здійснювали лише в Києві та деяких інших європейських центрах. «Десятирічну пацієнтку доставили в дитячу лікарню з дуже рідкісним пороком серця, причому ускладненим інфекційним процесом у зоні аорти. Тож перед лікарями стояло доволі складне завдання: прибрати інфіковані тромби, застосовуючи глибоку гіпотермію, коли тіло пацієнта охолоджується до 18 градусів і зупиняється на 30 хвилин кровообіг в організмі. Голова пацієнтки була обкладена льодом, щоб захистити від ушкоджень мозок і серце...» — розповів журналістам пан Лекан.

Флешмобом і диктантом

Флешмобом і диктантом

Парадоксально, дивно і боляче, але на 19–му році незалежності День української мови та писемності ми знову відзначаємо пікетами. І знову змушені захищати рідну мову від недалекоглядних політиків. Активісти громадських організацій та просто небайдужі громадяни сьогодні вийдуть під стіни адміністрації Президента, щоб висловити свій протест проти ухвалення Закону «Про мови в Україні». Акції солідарності відбудуться також в інших містах України. До пікету приєднаються й українці за кордоном, які прийдуть до посольств нашої держави з вимогою не ухвалювати суперечливий законопроект.

Дешевше не хворіти

Дешевше не хворіти

Із 1 грудня кожен киянин або гість міста зможе долучитися до лікарняної каси соціального страхування. Рішення про запровадження таких організацій у жовтні схвалила Київрада. Тепер спеціальна комісія експертів затвердила перший пакет програми їх запровадження, тож стало відомо, чим «заманюватимуть» пацієнтів до цих страхових установ.

Погляд із «дна»

Погляд із «дна»

Минулої неділі у київському парку Шевченка відкрилася виставка під назвою «Світ очима бідних», організатором якої виступила Українська греко–католицька церква. В експозиції представлено фоторепродукції робіт (світлин, малюнків і скульптур) художників з усього світу, зокрема й України. Митці взяли участь в акції боротьби з бідністю, організованій європейською мережею комісій Греко–католицької церкви «Справедливість і мир». Ці роботи передають проблему бідності у різних країнах світу. Акція відбувається вже вчетверте у рамках щорічного проекту «Суспільні дні». Кияни та гості столиці мають можливість відвідати виставку впродовж тижня — до 15 листопада.

Останній тиждень тепла

Останній тиждень тепла

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українці мають змогу насолодитися останніми теплими днями. Як розповіла «УМ» Людмила Савченко, начальник відділу прогнозів «Укргідрометцентру», до кінця тижня в усіх регіонах дер­жави збережеться теп­ла погода, місцями з невеликими дощами і мінливою хмарністю. У Києві пройдуть невеликі дощі, вітер дутиме з півдня, 7—12 м/сек. iз поривами до 15—20. Температура повітря вночі коливатиметься від +9 до +11 градусів, удень — 15—17 тепла.

Рулетки — у гру!

Рулетки — у гру!

Ще вісім місяців тому нинішній уряд вирішив частково відновити гральний бізнес і дозволити легально крутити рулетку. І ось нареш­ті розроблено новий закон та правила «гри» в азартному бізнесі. Як пояснює глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський, планується, що відтепер казино відкриватимуть у готелях (і пріоритет надаватиметься п’ятизірковим).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Тернопіль» у Середземному морі

«Тернопіль» у Середземному морі

У неділю корвет «Тернопіль» Військово–Морських сил України урочисто випроводжали в похід у Середземне море для участі в антитерористичній операції НАТО «Активні зусилля». А під час переходу в центральній частині Чорного моря «Тернопіль» виконає завдання операції «Чорноморська гармонія», започаткованої Туреччиною для країн Причорномор’я. Завдання обох операцій однакові — запобігання тероризму й незаконному обігу зброї. Командиром походу призначили капітана 2–го рангу Дмитра Зінченка. Планується, що до Севастополя корвет повернеться 22 грудня.

Всі статті рубрики