НОВИНИ ПЛЮС

09.11.2010

У Львові відімкнули «регулювальників»

«Львівобленерго» вимкнула за борги світлофори в центрі міста. У Львівській міськраді обурені цим фактом, адже нещодавно місто проплатило енергетикам 36 тисяч гривень боргу, залишивши залишок непогашеної заборгованості в розмірі 16 тисяч гривень.

Запоріжжя без води

Через аварію в мережах комунального підприємства «Водоканал», яке забезпечує подачу питної води, без централізованого водопостачання залишилися 28 тисяч жителів Запорiжжя. За повідомленням місцевих комунальників, до відсутності водопостачання у 66 будинках призвів прорив водопроводу діаметром 600 міліметрів. Роботи з ліквідації тривають, станом на вчора співробітники водоканалу не змогли відновити подачу води.

Шахраювали гектарами

Співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю Харківської області викрили на території регіону організоване злочинне угруповання, яке шляхом обману заволоділо 700 гектарами землі. Окрім того, повідомляють правоохоронці, зловмисники не гребували привласнити й чуже майно. Так, шахраї, заплативши селянам по кілька сотень гривень, виманили у людей заяви на право отримання землі і генеральну довіреність на користування наділами. Попередньо вартість ділянок оцінюють у сiм мільйонів гривень. За фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, порушено кримінальну справу. Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Прокуратура оскаржує вироки водіям–убивцям

Прокуратура львівської області оскаржила у Верховному Судi вирок щодо громадянина, який, порушивши правила дорожнього руху, збив на своєму авто шістьох людей, четверо з яких загинули. Жовківський районний суд Львівщини засудив водія до п’яти років ув’язнення з позбавленням права керування транспортними засобами із звільненням від відбування покарання й встановлення випробувального терміну на рік. Апеляційний суд Львівської області протест прокуратури, яка вважає вирок незаконним і надто м’яким, відхилив. Тепер правоохоронці добиватимуться скасування вироку районного і апеляційного судів у Верховному Суді.

Водночас за аналогічним поданням до ВС прокуратура Полтавської області намагалася добитися для кременчуцького бізнесмена Леоніда Нефьодовича, який на своєму автомобілі «Порше Кайєн» збив насмерть трьох людей, максимального терміну ув’язнення — 10 років позбавлення волі. Попри те, що Верховний Суд знайшов недоліки і відправив справу на додаткове розслідування, Автозаводський райсуд Кременчука, врахувавши щиросердне зізнання, відсутність доказів, що Нефьодович під час ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння і враховуючи, що обвинувачений є батьком трьох неповнолітніх дітей, засудив бізнесмена до 6 років і 6 місяців позбавлення волі — термін аналогічний тому, який прокуратура оскаржувала у Верховному Суді.

М’ясо подешевшає?

Антимонопольний комітет зобов’язав десять найбільших постачальників охолодженого м’яса птиці привести оптово–відпускні ціни до економічно обґрунтованого рівня. Про результати виконання припису ВАТ «Миронівський хлібопродукт», ТОВ «Комплекс Агро марс», ЗАТ «Птахокомбінат «Дніпровський», ТОВ «Рубі Роз Агрікол КО. ЛТД», ТОВ «Курганський бройлер», ВАТ «Володимиро–Волинська птахофабрика», ТОВ СФ «Агроукрптаха», ЗАТ «Ландгут Бройлер», ТОВ «Виробничо–комерційна фірма «Варто» і ТОВ «Птахокомплекс «Губин» мають доповісти АМКУ впродовж десяти днів.

Венесуела екстрадує українських моряків

Про повернення на батьківщину двох українців, Володимира Устименка і Юрія Датченка, яких тамтешні власті засудили за контрабанду наркотиків, домовилися глави міністерств закордонних справ двох держав. Тож українці вже найближчим часом повернуться додому, однак будуть змушені відбувати покарання вже у вітчизняному виправному закладі.

Довгий одружився

Минулої п’ятниці у Дніпровському РАЦСі столиці відбулося весілля секретаря Київради Олеся Довгого і доньки народної депутатки від Партії регіонів Ірини Горіної — Катерини Ілляшенко. Як повідомляє УНІАН, на церемонії одруження були присутні лише батьки та хрещені наречених.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>