НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Конституційна реформа по–європейськи

Конституційна реформа по–європейськи

До Лісабонської угоди, яка є відповідником Конституції Євросоюзу, внесуть зміни. Таке рішення ухвалили глави дер­жав–членів ЄС на дводенному саміті, який учора завершився у Брюсселі. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, учасники саміту надали президентові ЄС Герману Ван Ромпею мандат на визначення необхідних поправок, які дозволять створити антикризовий механізм для захисту єдиної європейської валюти. Усі запропоновані керівництвом Євросоюзу поправки мають бути ратифіковані країнами–членами ЄС до середини 2013 року.

Хвора медицина

Хвора медицина

За останні півтора року внаслідок лікарських помилок та недбалості в Італії померли 163 людини. Такими є дані дослідження спеціальної комісії італійського парламенту. Загалом депутати зібрали свідчення про 242 випадки, які призвели до смерті або інших негативних наслідків для хворих. 186 із них класифіковано як помилки лікарів, передусім неправильний діагноз. Решта — загибель пацієнтів з інших причин, наприклад, виходу з ладу обладнання під час операції. Найбільше таких випадків, для яких в Італії є термін «хвора служба охорони здоров’я», зареєстровано в Калабрії на півдні країни та на Сицилії, де недбалість медиків коштувала життя 50 та 38 пацієнтам відповідно.

«Камбек» Квебеку

«Камбек» Квебеку

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

30 жовтня 1995 року. Другий референдум щодо незалежності франкомовної канадської провінції Квебек. 93,5% виборців узяли участь у голосуванні — для Квебеку це абсолютний рекорд.

Від Гатіно до островів Мадлен люди чекають на результати. Ті надходять швидко: 49,42% голосів — за незалежність, 50,58% — проти. До перемоги не вистачило менш ніж одного відсотка. Можна собі уявити, що відчували сувереністи.

У той вечір тисячі людей зібралися на мітинг. Слово взяв прем’єр–міністр Квебеку Жак Парізо, націоналіст і переконаний незалежник: «Ми програли, це правда. Але через що, власне? Через гроші й етнічні голоси!» Площа зааплодувала. «Це значить, — додав Парізо, — що наступного разу, замість того, щоб проголосувати «так» на 60 чи 61%, нас буде 63 чи 64%, і цього вистачить».

Що це за 60%? Які «етнічні голоси»? Відповісти на ці запитання — значить зрозуміти справжню причину поразки квебекських сувереністів. І, можливо, винести якісь уроки для незалежної України.

Ану дихни на лазер!

Ану дихни на лазер!

Приблизно через два роки російським водіям, які люблять сідати за кермо після кухля пива чи й чогось міцнішого, буде непереливки. Сподівання на те, що «пронесе» повз міліцейський пост, більше не спрацьовуватиме. Адже на озброєння співробітників Дорожньо–патрульної служби Росії надійде унікальний прилад — алколазер, промінь якого здатен за лічені секунди виявити пари алкоголю в салоні автомобіля, що проїздить повз на швидкості до 120 км/год. Як повідомляє РІА «Новості», перший (і поки що єдиний) зразок цієї диво–техніки було продемонстровано на виставці «Інтерполітех», яка проходить у Москві. На презентації розробники алколазера наголосили, що аналогів у світі ще не існує.

Всі статті рубрики