НОВИНИ ПЛЮС

30.10.2010

Медведєв доганяє Путіна

Президент Росії Дмитро Медведєв майже наздогнав за рейтингом довіри прем’єр–міністра Володимира Путіна. Як свідчать результати соціологічного дослідження «Левада–центру», у жовтні роботу президента загалом позитивно оцінювали 76% росіян, негативно — 22%, а діяльність прем’єра, відповідно, 77% і 20%. У січні цього року діяльність Медведєва схвально оцінювали 75% проти 78% у Путіна. Як зазначають соціологи, рейтинг Медведєва росте, оскільки він «останнім часом давав більше інформаційних приводів, які відповідають очікуванням росіян».

10 мільйонів євро за голову Младича

Влада Сербії збільшила грошову винагороду за відомості, які допоможуть заарештувати колишнього військового лідера боснійських сербів Ратко Младича, до 10 мільйонів євро. Як повідомляє радіо «Свобода», таке рішення, на думку сербського уряду, продемонструє рішучість Белграда заарештувати генерала, який чотирнадцять років переховується від правосуддя. Вважається, що принаймні до 2006 року Младич переховувався на території Сербії. Генерала звинувачують у військових злочинах, скоєних під час боснійського конфлікту в середині 1990–х років, зокрема в розстрілі близько 8 тисяч мусульман у боснійському містечку Сребрениця.

В Індонезії зростає кількість жертв цунамі

Кількість жертв цунамі в Індонезії станом на вчора сягнула 408 осіб. Іще 312 досі вважаються зниклими безвісти, але, швидше за все, вони також загинули. Водночас учора рятувальники знайшли на дереві живого й майже неушкодженого 18–місячного хлопчика. Дитину винесло на дерево хвилею, а її батьки загинули.

А тим часом на індонезійському острові Ява, де три дні тому через виверження вулкана Мерапі загинули 33 людини, активізувався ще один вулкан — знаменитий Анак–Кракатау («Син Кракатау»). Як повідомляє РІА «Новости», молодий вулкан, що виріс у Зондській протоці на місці одного з найбільш руйнівних в історії людства виверженнь 1883 року, почав викидати вулканічні породи. Останнє могутнє виверження Анак–Кракатау відбулося 2007 року.

Модель «Плейбоя» убив чоловік?

Після тривалого розслідування американське правосуддя дійшло висновку, що у смерті моделі «Плейбоя» й актриси Анни Ніколь Сміт винні її чоловік та психіатр. Згідно з даними слідства, чоловік і за сумісництвом адвокат Анни Говард Стерн та її лікар Крістін Єрошевич «увійшли в злочинну змову» і давали жінці надмірні дози психотропних препаратів. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, рецепти на ці ліки були виписані нелегально. Раніше аналогічне звинувачення було висунуто особистому лікареві Сміт (не психіатру), але тепер Лос–Анджелеський суд його виправдав.

Нагадаємо, 39–річна зірка світської хроніки Анна Ніколь Сміт померла 8 лютого 2007 року у своєму готельному номері у Флориді. Слідство встановило, що з червня 2004–го по січень 2007–го жінка приймала сильнодіючі таблетки, які підсовував їй чоловік, пояснюючи, що це припис психіатра. Проте ні Стерну, ні Єрошевич не висунули звинувачень у вбивстві. Їх звинувачують у злочинній змові, зумисному передозуванні медичних препаратів, підробці рецептів та нелегальному придбанні ліків.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>