Дарина Зевіна: Фелпс для мене не орієнтир

Дарина Зевіна: Фелпс для мене не орієнтир

Напередодні старту I Юнацької олімпіади в Сінгапурі у плавальному господарстві України говорили про необхідність суттєвого омолодження нашої команди. Тепер же, після завершення планетарних молодіжних змагань, вже ні в кого не виникає сумнівів, що наступні висоти наша жіноча збірна підкорюватиме на чолі з олімпійською чемпіонкою серед молоді в плаванні на спині (дистанція 100 м) Дариною Зевіною. Із Сінгапуру Даша привезла також «срібло» і «бронзу» за дві інші дистанції.

Незважаючи на численні перемоги Дарини у своїй віковій категорії, говорити про народження нової «Золотої рибки», якою була для України Яна Клочкова, ще зарано. Власне, й тренер 16–річної киянки, її батько Юрій Зевін, каже, що такі генії, як Клочкова, народжуються раз на сто років. Хоча, проаналізувавши кар’єру обох плавчинь, кореспондент «УМ» знайшов немало спільного. У 15 років і Зевіна, і Клочкова, представляючи спорттовариство «Динамо», здобули кілька перемог на юнацьких європейських першостях. У 16 років Яна мала в активі першу дорослу медаль планетарних змагань. У такому ж віці наступного року в Шанхаї Дарина дебютуватиме на чемпіонаті світу серед дорослих. У 17 Клочковій підкорився Олімп. Якщо все піде за планом, то й наша сьогоднішня співрозмовниця зможе привезти з Лондонської Олімпіади розкішний подарунок собі до повноліття.

Аби зрозуміти настрої в сімейному тандемі Зевіних, кореспондент «УМ» зустрівся з ним у столичному басейні «Юність». Саме тут п’ять днів на тиждень, двічі на день під керівництвом тата тренується майбутнє українського плавання на ім’я Дарина.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фортеця впала

Фортеця впала

Нарешті тривала перерва й підготовчі збори завершилися, і провідний хокейний клуб України відправився у тривале плавання чергового сезону. У найближчі півроку головним турніром для київського «Сокола» буде відкрита першість Білорусі. У 19–му за ліком чемпіонаті змагатимуться десять місцевих команд і по одній — з України та Латвії. Суперники зустрінуться по п’ять разів, після чого вісім найкращих традиційно розіграють медалі за системою «плей–оф».

Головне на килимі — захист

Головне на килимі — захист

Виступ українських борців греко–римського стилю на першості світу в Москві урожайним не назвеш: одне «срібло» Артема Варданяна — ось і весь доробок. До останнього в серцях «синьо–жовтої» делегації жевріла надія на голосний акорд у виконанні Дмитра Пишкова (вагова категорія до 74 кг). Проте, попередньо здолавши чинного чемпіона Європи білоруса Олександра Кікінова, луганчанин поступився у чвертьфіналі представникові Росії Імілю Шарафетдінову, якому, як кажуть, і рідні стіни (й судді) допомогли. Зате у вільній боротьбі ми «з наскоку» взяли «золото».

Всі статті рубрики