Погоріли на соломці

Погоріли на соломці

Уже вдруге за останній рік харківські співробітники СБУ перекрили канал постачання в область небезпечних наркотиків. Як і минулого разу, до рук правоохоронців потрапило угруповання, організоване людьми у міліцейських погонах. Причому наразі йдеться про наркокартель, який працював одразу на три області завдяки посадовим можливостям керівників — один iз них очолював підрозділ з боротьби з незаконним обігом наркотиків у Сумській області, другий — підрозділ Лінійного відділу станції «Полтава–Київська». Обидва організатори носять погони майорів міліції.

«Кайфонули» «під ялинкою»

«Кайфонули» «під ялинкою»

Під час святкування іудейського Нового року в Умані міліціонери затримали двох неповнолітніх хасидів з Ізраїлю, 16 і 17 років, котрі курили марихуану. «Два хлопці сиділи біля будинку по вулиці Пушкіна і набивали самокрутки марихуаною. А коли до них підійшли наші працівники, почали виправдовуватися, що знайшли пакет iз коноплями», — розповіла «УМ» речниця Черкаської обласної міліції Наталя Таран.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Показуха «великої Бучі»

Показуха «великої Бучі»

Через учорашню участь Президента Януковича в засіданні Ради регіонів у Бучі, що під Києвом, на Варшавській трасі в очікуванні проїзду кортежу утворилася ледь не кілометрова пробка. Заручниками заблокованого руху виявилися жителі Приірпіння, які не могли потрапити до Києва у своїх справах. Машини та «маршрутки» стояли без руху не менше півгодини, люди лаяли владу, адже їх ніхто не попередив про візит глави держави.

Ректори, журналiсти, iсторики. Хто наступний?

Ректори, журналiсти, iсторики. Хто наступний?

У середу в Києвi працiвники Служби безпеки України затримали дослiдника визвольного руху, директора Нацiонального музею меморiалу у Львовi «Тюрма на Лонцького» Руслана Забiлого. Як повiдомив учора на прес–конференцiї iсторик, його пов’язали працiвники СБУ одразу по прибуттi потягом зi Львова до Києва. Жодних пояснень працiвники органiв не надали. Пiд час допиту, який тривав 14 годин, СБУ передусiм цiкавилося дворiчною роботою науковця iз розсекреченими документами, що стосувалися дiяльностi УПА та дисидентського руху.

Хто тимчасовий — злазь!

Хто тимчасовий — злазь!

Не офіційно, однак як міський голова Євген Карташов майже «помер». Де–юре сьогодні у статусі віце–президента Асоціації міст України з питань ЖКГ він ще доповідатиме у Ялті на VI всеукраїнському муніципальному форумі. А напередодні пан Карташов долучився до засідання Ради регіонів, яке відбулося у місті Буча за участі керівників держави.

Добре там, де нас нема

Добре там, де нас нема

Щорічний рейтинг ста найліпших університетів світу традиційно опублікувала британська газета «Гардіан». Але ретельне вчитування аж до самісінького кінця списку нічого не дасть патріотам України: жодного вітчизняного вишу там немає. У лідерах рейтингу все та сама «колода» вишів, які з року в рік лише перетасовуються. Так, перше місце посів Кембріджський університет (Британія), потіснивши на другу сходинку торішнього власника пальми першості — Гарвардський університет (США). Завершує трійку Йєльський університет (США).

Зобов’язайлівка від «айболитів»

Зобов’язайлівка від «айболитів»

Цілком можливо, що вже в наступному році вступить у дію наказ про обов’язкову диспансеризацію населення нашої країни. Профільне міністерство вже оприлюднило документ, згідно з яким кожен громадянин України — від новонародженої дитини до найстарiшого дідуся — мусить щороку проходити медичний огляд. Наказ, який набере чинності після реєстрації в Мін’юсті, покликаний допомогти медикам отримати повну картину захворюваності українців різного віку та своєчасно виявляти різні патології. За попередніми підрахунками, всеукраїнська диспансеризація обійдеться приблизно в 6 мільярдів гривень. Реалізація програми почнеться після того, як її узгодять у Кабміні. А для того, щоб ініціатива не стала черговою формальністю (коли люди просто купують у лікарів довідки, навіть не пройшовши того медогляду), МОЗ обіцяє карати як нечесних пацієнтів, так і лікарів, які штампують такі папірці.

Всі статті рубрики