РАХУНКОВА ПАЛАТА

10.09.2010

4 мільярди євро

нададуть провідні міжнародні банки будівникам газопроводу Nabucco. Зокрема, 2 мільярди пообіцяв виділити Європейський інвестиційний банк, 1,2 мільярда євро — Європейський банк реконструкції і розвитку. Ще 800 мільйонів надасть Світовий банк. Решту коштів учасники будівельного консорціуму, куди входять представники Німеччини, Болгарії, Австрії, Угорщини, Румунії і Туреччини, сподіваються отримати від світових фінансових інститутів. Як відомо, Nabucco є основним конкурентом російського газопроводу «Південний потік»

 

5—6 мільйонів гривень

щомісяця планує додатково отримувати КП «Київський метрополітен» після підняття вартості проїзду в столичній підземці до двох гривень. За повідомленням Київміськдержадміністрації, виручені кошти планують у першу чергу направити на ремонт потягів і погашення заборгованості за спожиту електроенергію. Наразі столична підземка закупила 61 новий вагон, які невдовзі введуть у експлуатацію на Сирецько–Печерській лінії.

 

4 мільйони дітей

у всьому світі можна було б урятувати від смерті за останні десять років, вважають експерти Міжнародної гуманітарної організації «Врятуйте дітей», якби умови в країнах, що розвиваються, і розвинених країнах були однаковими, а слаборозвинені держави вчасно надавали допомогу бідним верствам населення. Водночас ЮНІСЕФ у своїй доповіді звертає увагу, що діти, які народжуються у бідних сім’ях, удвічі більше ризикують померти, ніж ті, хто народився в благополучних родинах.

 

1 мільйон тонн кукурудзи

зібрали українські аграрії, тоді як загальний прогнозований показник цьогорічного урожаю очікується на рівні трохи більше 10 мільйонів тонн, повідомляє Українська аграрна конфедерація. В УАК також звертають увагу, що це лише на 500 тисяч тонн менше, ніж було в попередньому році. Водночас додають, що площі, на яких збиратимуть кукурудзу цьогоріч, на 29 відсотків або 0,6 мільйона гектара більші за площi, з яких збирали кукурудзу в 2009 році.

 

224,1 тисячі гривень

передав Міністерству фінансів на забезпечення конституційної юрисдикції Конституційного Суду в поточному році Кабінет Міністрів. Фінансування поточних потреб КС відбуватиметься за програмою «Державні капітальні видатки». Розпорядження, текст якого розміщено на урядовому порталі, передбачає передачу бюджетних грошей Конституційному Суду в межах видатків розвитку. Відповідні зміни Кабмін доручив Мінфіну внести у державний бюджет 2010 року.

 

750 міліціонерів

рівненського обласного управління МВС вивчатимуть англійську мову в Національному університеті «Острозька академія» в рамках підготовки нашої країни до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу Євро–2012. Згідно з двосторонньою угодою, підписаною між університетом і обласним управлінням МВС, правоохоронцям організують навчальний курс на базі вишу. Натомість міліціонери зобов’язалися допомогти університету з облаштуванням науково–дослідної криміналістичної лабораторії.

 

100 бронетранспортерів

планує купити в України Таїланд. Відповідне рішення схвалив уряд цієї країни. Після передачі БТРів на баланс тайської армії там планують переоснастити українську бойову машину, замінивши двигун бронетранспортера двигуном німецької компанії MTU. Бюджет на закупівлю бойової техніки уряд Таїланду затвердив ще у 2007 році в розмірі 115 мільйонів доларів США після проведення відповідного тендеру, в якому, окрім українських розробників бронетранспортера — Харківського конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова, — брали участь Канада, Росія і Китай.

 

1 відсоток

становить, за попередніми даними, зростання внутрішнього валового продукту в II кварталі цього року в Єврозоні та всіх країнах–членах Європейського Союзу в порівнянні з I кварталом. За повідомленням Євростату, якщо порівнювати цей показник з аналогічним періодом 2009 року, то ВВП зріс на 1,9 відсотка в обох зонах. Як відомо, минулого року ВВП Євросоюзу зазнав істотного падіння — мінус 4,1% порівняно з 2008 роком.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>