Першовересень у Голосієві

Першовересень у Голосієві

Сім тисяч студентів–першокурсників зайдуть сьогодні в аудиторії Національного університету біоресурсів і природокористування України (колишній Аграрний університет). З них три тисячі навчатимуться в Києві, а решта — у регіональних відділеннях. Учора представники всіх інститутів та факультетів університету пройшли посвяту в студенти.

Так вироблялася сталь

Так вироблялася сталь

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Оскільки багатотонні механізми або навіть їхнi окремі частини крізь двері жодного звичайного приміщення не протиснути, для нової експозиції побудували окремий майданчик поруч iз Народним музеєм ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського». Поки що тут розмістили близько 30 експонатів, але навіть така кількість дозволяє уявити масштаби агломераційного, доменного, сталеплавильного чи прокатного процесів.

Врятуйте від пінопласту!

Врятуйте від пінопласту!

Мешканці міста Дунаївці, що у Хмельницькій області, вимагають від керівництва держави посприяти ліквідації виробничих потужностей підприємства «Центр інноваційно–будівельних технологій», яке виробляє поліматеріали (пінопласт). Активісти громадської організації «Контроль громади», що представляє інтереси дунаївців, завтра пікетуватимуть адміністрацію Президента і Кабмін. На думку ініціаторів акції, ситуація, яка склалася в Дунаївцях у зв’язку з «незаконним екологічно небезпечним виробництвом», вимагає негайної реакції. Натомість на заводі кажуть, що вони навіть не починали працювати на повну потужність, а шкідливість виробництва ще потрібно довести.

Хто це тут у формі?

Хто це тут у формі?

Днями на 249–му кілометрі траси Харків—Сімферополь трапився курйоз. Співробітники Державтоінспекції вранці їхали в авто без розпізнавальних знаків. Раптом їх зупинили перевдягнені співробітниками ДАІ шахраї при повному екіпіруванні. Один iз них «по формі» представився, назвавши своє прізвище і звання прапорщика.

Мера Немирова шукають «во всем мире»

Мера Немирова шукають «во всем мире»

Резонансне затримання наприкінці червня міського голови Немирова Віктора Качура одразу після того, як він отримав хабара викликало неабиякий резонанс — і високою посадою підозрюваного, і одержаною сумою в 1 мільйон 850 тисяч. Тоді суд дав санкцію на двомісячний арешт посадовця, а спроба адвоката врятувати підзахисного у зв’язку з поганим здоров’ям успіху не мала: комісійне медичне обстеження показало, що чоловіка можна утримувати в слідчому ізоляторі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щоб усе було на «12»

Щоб усе було на «12»

Учора українські високопосадовці не зрадили давній традиції та «пішли в народ» — вітати всіх iз Днем знань. Президент Віктор Янукович разом iз міністром освіти й науки Дмитром Табачником, заступником глави адміністрації Президента Ганною Герман, а також в.о. голови Київської міськдержадміністрації Олександром Поповим та заступником мера Леонідом Новохатьком узяв участь у першовересневих урочистостях у столичній спеціалізованій школі з поглибленим вивченням англійської мови №16. «Я впевнений у тому, що в нас усіх є велике бажання, аби наші діти отримали гарну освіту. Так і буде, бо державі дуже потрібні освічені люди, які будуватимуть сучасну країну», — сказав Янукович на святі першого дзвоника, принагідно похвалившись власною успішністю у школі. За словами гаранта, в його табелі було лише чотири «четвiрки» (з української мови й літератури та з російської мови й літератури. — Авт.), решта — «п’ятiрки». Втім Президент заявляє, що з усіх предметів найбільше любив фізкультуру.

Всі статті рубрики