Вода з каменю

Вода з каменю

У Черкасах завершився Третій фестиваль кам’яних скульптур «Живий камінь», який проходив у парку «Ювілейний» упродовж серпня. Цьогоріч він був присвячений вуличним фонтанам. Як зазначає черкаський міський голова Сергій Одарич, таку тему вибрали не випадково, оскільки в останні роки «Черкаси стали містом відроджених парків і фонтанів».

«Немо», якого нема

«Немо», якого нема

Влада курортного містечка невтомно декларує прагнення покласти край «тіньовому» бізнесу в царині надання послуг відпочивальникам. Однак те, що її оптимістичні заяви «вилами по воді писані», доводить, зокрема, відкриття у рекреаційній зоні Бердянського міського дельфінарію. Адже його юридичне існування досі «в тумані», хоча звіринець на воді упродовж курортного сезону успішно заробляв гроші.

Без права на потомство

Без права на потомство

Але навряд чи у пересічних городян, не кажучи вже про палких захисників тварин, це викличе хвилю обурення. Радше навпаки, адже стерилізацію, вакцинацію та лікування собак провадитимуть у добротно оснащеній ветлікарні європейського рівня. У ній, окрім всього іншого, обладнано вольєр для утримання чотирилапих пацієнтів у післяопераційний період.

Шпигун із кавою

Шпигун із кавою

Минулими вихідними легендарному Юрію–Францу Кульчицькому, уродженцю села Кульчиці, що на Самбірщині, вдячні земляки нарешті встановили пам’ятник. І хоч Кульчиці відомі українцям у першу чергу тим, що є батьківщиною гетьмана Петра Конашевича–Сагайдачного, але інший уродженець села набув–таки європейської слави. Як уже писала «УМ», він не лише відкрив першу в Україні та Австрійській імперії кав’ярню, а й урятував Відень під час турецької облоги.

Всі статті рубрики