Без права на потомство

01.09.2010

Але навряд чи у пересічних городян, не кажучи вже про палких захисників тварин, це викличе хвилю обурення. Радше навпаки, адже стерилізацію, вакцинацію та лікування собак провадитимуть у добротно оснащеній ветлікарні європейського рівня. У ній, окрім всього іншого, обладнано вольєр для утримання чотирилапих пацієнтів у післяопераційний період.

Мер Сімферополя Геннадій Бабенко, який особисто взяв участь у відкритті притулку, запевнив журналістів, що тваринами опікуватиметься кваліфікований ветлікар. Мовляв, про це подбає керівництво спільного українсько–словацького підприємства «Сімеко», що вже кілька років поспіль займається рекультивацією тутешнього полігону твердих побутових відходів. Саме коштом цього ТОВ за три місяці побудували й облаштували перший у Криму сучасний притулок для бродячих тварин.

Першими його пацієнтами стали понад сорок звезених із міських вулиць собак, а буквально через місяць, коли дообладнають додаткові вольєри, передбачено розмістити ще вісімдесят. Стерилізуватимуть тут щороку понад півтисячу тварин.