На мітинг запишися в ДАІ

На мітинг запишися в ДАІ

Як з’ясувала «УМ», нововведення не стосуються регулярних пасажирських перевезень і міських рейсів. Водночас усі інші органiзованi поїздки груп громадян відтепер мають не лише узгоджуватись iз Державтоінспекцією і місцевою владою, а й iз владою і ДАІ по всьому маршруту кінцевої мети рейсу. Зокрема, перевізник мусить надати паспорт маршруту перевезень, що містить список пасажирів, які перебувають у салоні. Таким чином, пояснюють у Державній адміністрації автомобільного транспорту, створюватимуться умови для контролю за відповідністю графіків руху вимогам безпеки.

День Маккавеїв

День Маккавеїв

Упродовж століть 14 серпня українці носять до церкви святити мак. Ця городина саме дозріває в цей час, утім iз Маккавеями, чия пам’ять вшановується цього дня, пов’язана лише співзвучністю назви. Брати Маккабі у 167 році до н. е. повстали проти грецьких правителів, які зневажували віру в Єдиного Бога, змушували юдеїв поклонятися ідолам, грабували Єрусалимський храм і нищили святі книги. Якось цар Антіох задля глуму наказав намісникові Єрусалима приневолити євреїв принести в жертву свиню. Філіп замислив використати для цього одного з найстарших священиків — Єлазара. «Я скоріше помру, ніж дам приклад покори своєму народові», — відказав Єлазар. Його вбили. У селищі Модіїн первосвященик Матітьягу і п’ятеро його синів не стерпіли наруги і повстали: кинули все майно і пішли в гори, вважаючи, що «краще померти у битві, ніж бачити страждання народу». Славетною стала битва під Еммаусом, де три тисячі повстанців перемогли п’ятитисячне професійне військо греків. Маккавеї таки здобули незалежність Ізраїля і відновили Храм. Ці події описані в старозавітних Маккавейських книгах.

Байдужість не прощається

Байдужість не прощається

Влада обіцяє покарати винних у смерті вихованців Ніжинського дитячого будинку–інтернату для дітей з ураженням центральної нервової системи. Прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу за даним фактом. Керівництву медичного закладу, який підпорядковується Міністерству праці й соціальної політики, інкримінують неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя і здоров’я дітей та неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичними працівниками — стаття 137 і 140 Кримінального кодексу України, відповідно. За деякими даними, спiвробiтники iнтернату не вiдреагували належно, коли в дiтей з’явилися першi симптоми хвороби.

Остання барикада

Остання барикада

У Чигирині Черкаської області б’ють на сполох: тамтешня Тясминська дамба в аварійному стані і загрожує обвалом будь–якої миті. При цьому буде паралізовано транспортне сполучення Черкащини зі сторони Полтави та Кременчука, а велика вода може накрити не тільки Чигиринський район, а й сусідній — Смілянський. Загалом у зоні водної стихії ризикують опинитися 26 сіл, два райцентри — Чигирин та Сміла, більше 17 тисяч гектарів землі.

Допоможе американський брат...

Допоможе американський брат...

«Приносити щастя» чемпіонату Європи з футболу буде «родич» Багза Банні, Даффі Дака та Поркі Піга — талісман майбутнього чемпіонату народився у тій самій студії «Уорнер бразерз», що й ці відомі герої мультиків. Про це в Познані (Польща) заявив речник спілки «Євро–2012 Польща» Юліуш Глуський. Що саме це буде за персонаж, дізнаємося лише в листопаді, проте, за словами речника, талісман включатиме елементи української та польської культур. «Потрібно пам’ятати, що талісмани, в основному, адресуються дітям. Деталей не розсекречуватиму, однак скажу лише, що він відображає сучасні тенденції того, чим люблять бавитися діти», — сказав пан Глуський.

І спекотна «родзинка»

І спекотна «родзинка»

«Міністерство освіти створило всі належні умови, аби абітурієнти могли вступити на бюджет (кількість місць державного замовлення збільшилася майже на чверть), а сама вступна кампанія пройшла прозоро, — констатував на вчорашній прес–конференції міністр освіти Дмитро Табачник, підбиваючи підсумки вступної кампанії–2010. — Міністерством і всіма вищими навчальними закладами було проведено величезну нормативно–організаційну й методичну роботу, але на заваді всьому стала цьогорічна «родзинка» — спека».

Що заборонено в Росії, дозволено у Львові

Що заборонено в Росії, дозволено у Львові

Цьогорічний український кінофестиваль, що пройде 21—24 серпня у місті Лева, відзначиться двома гучними подіями. Одна дещо скандального характеру: нарешті фільм покійного Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу» покажуть у нормальній якості. Сіль події у тому, що цю картину заборонили до показу в Російській Федерації. Тож, враховуючи запопадливість нинішньої української влади до «російського питання», можливі варіанти — чи то фільм захочуть зняти з показу, чи представники влади вийдуть з кінопоказу.

Вогонь, який не зупинити v

Вогонь, який не зупинити v

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Степи Луганщини палають через суху траву, що виросла у зріст людини, та швидкий вітер. За день там вигорає шiсть тисяч гектарів. Нещодавно вогонь охопив два селища: Шахта–5, де згоріло декілька сараїв, та Уралокавказ, що «віддало» полум’ю чотири будинки. Вогонь «виселив» 12 людей. «Наразі пожежу повністю локалізовано.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики