Крипта віків

Крипта віків

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Церква святого Миколая на Аскольдовій могилі не височіє золотоверхими банями, як «помітніші» архітектурні пам’ятки столиці, але відіграє велику роль у житті киян. Учора в греко–католицькому храмі відбулося урочисте посвячення крипти — підвального приміщення, яке стане місцем відправлення поминальних Богослужінь, молитов за святого Аскольда й інших святих та мучеників церкви. Урочисто відчинив двері в крипту владика Йосиф (Мілян), помічник глави УГКЦ, Блаженнійшого Любомира (Гузара). «Посвяченням оновленої крипти Аскольда наша громада розпочинає святкування хрещення Аскольда», — радіє з цієї нагоди настоятель церкви святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі Ігор Онишкевич.

Повінь сплавила за ґрати

Повінь сплавила за ґрати

Хоча недавні проливні дощі наробили шкоди майже на тих самих територіях Прикарпаття, що й страшна повінь 2008–го, повністю змити сліди (зокрема, й кримінальні) дворічних відновних робіт не вдалося. Унаслідок розкрадань та зловживання службовим становищем «ремонтники» спільними зусиллями завдали державі збитків на суму понад 19 мільйонів гривень.

Глухий і смердючий кут

Глухий і смердючий кут

Сьогодні вже дванадцятий день, як із Тернополя не вивозять побутові відходи, бо міське сміттєзвалище і далі заблоковане мешканцями сусіднього з ним села Малашівці. Для завершення будівництва нового полігону, яке теж блокують мешканці сусідніх сіл, потрібно щонайменше два місяці. Тому проблема зайшла у глухий кут.

2 мільйони в багажнику

2 мільйони в багажнику

Настільки резонансна крадіжка сталася в Черкасах уперше. У магазині «Обнова», що на центральному бульварі імені Тараса Шевченка, з ювелірного відділу о 4–й годині ночі злодії винесли 200–кілограмовий сейф із коштовностями. Сигнал про проникнення до торговельного закладу надійшов на пульт державної служби охорони Головного управління МВС у Черкаській області. Правоохоронці прибули на місце події менш ніж за дві хвилини, але злодіїв уже не було.

Виші в облозі

Виші в облозі

Відучора абітурієнти почали штурм вищих навчальних закладів, куди планують вступити. Пакет документів, серед яких сертифікат ЗНО, атестат, медична довідка, фотографії, паспорт та ідентифікаційний код, вступник має принести особисто. Проте це, виявляється, досить непросто. Цьогорічна вступна кампанія стала коротшою (замість місяця, як раніше, — два тижні), а значить — «гарячішою». Крім того, цьогоріч можна приходити з сертифікатами минулих років, тож у Міністерстві освіти очікують на збільшення напливу абітурієнтів.

«Бандит» у морі

«Бандит» у морі

Гучне святкування ювілею Віктора Януковича вразило простий люд небаченим розмахом і зовсім «некризовими» пишнотами. Особливо це стосується гулянь гаранта і його гостей на кримських берегах. Окрім спогадів про щасливий день 60–річчя, винуватцю торжеств залишаться й цілком матеріальні речі. При цьому йдеться аж ніяк не про символічні велосипеди, які дарували Януковичу журналісти, а справді цінні дарунки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики