РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.07.2010

6,89 мільярда осіб

становить населення Землі. Щосекунди на нашій планеті народжується три дитини, а впродовж року кількість землян зростає на 80 мільйонів. Тож через п’ятдесят років, прогнозує ганноверський фонд «Населення Землі», кількість людей на планеті сягне 9,1 мільярда. При цьому найстрімкіше збільшується кількість мешканців у країнах, які розвиваються. Тож до 2050 року, стверджують науковці, лише 49 бідних країн світу нараховуватимуть 1,7 мільярда людей.

11 мільйонів гривень

надійшли на благодійні рахунки Чернівецької облдержадміністрації для допомоги постраждалим від повені жителям Буковини. Із них 500 тисяч гривень становить благодійна допомога у вигляді субвенцій, яку надали інші обласні центри. За словами голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла Папієва, окрім підприємств, установ і організацій, кошти перерахували й окремі громадяни. «Губернатор» зазначив, що гроші витрачатимуть згідно із затвердженим обласним штабом планом ліквідації наслідків повені.

10 мільйонів євро

надасть Європейський банк реконструкції та розвитку українському виробнику сільськогосподарської продукції компанії «Астарта» на закупівлю обладнання для підвищення енергоефективності на цукрових заводах, а також будівництво двох сховищ для солодкого продукту. Загалом, починаючи з травня 2008 року, в рамках співпраці з ЄБРР «Астарта» отримала більше 40 мільйонів євро на збільшення обсягів сільгоспвиробництва і підвищення ефективності діяльності компанії.

1,4 мільйона відпочивальників

прийняв упродовж січня–червня цього року Крим. Це на 19 відсотків більше, ніж торік, повідомив міністр курортів і туризму півострова Сергій Кириленко. За його словами, майже 320 тисяч приїжджих проводили відпустку організовано на базах відпочинку. Кириленко також звернув увагу, що у 2010 році спостерігається різке збільшення (на 15—20%) кількості туристів із Російської Федерації, а також — на 2—10 відсотків більше — з Польщі.

174 колишні співробітники МВС

отримали з початку року обвинувальні судові вироки за порушення дисципліни й українського законодавства, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков. Окрім того, додав чиновник, уже в цьому році порушено ще 342 кримінальні справи щодо співробітників органів, тоді як за весь минулий рік ця цифра сягнула 382 справ загалом. Найбільше колишніх правоохоронців потрапляють за ґрати за хабарництво і фальсифікації.

100 сортів голландських хризантем

передала в подарунок Нікітському ботанічному саду Ялти нідерландська фірма Delta Group Holland. У відповідь співробітники кримського заповідника на офіційній інтернет–сторінці Ботсаду подякували закордонним колегам за щедрий дарунок і пообіцяли виставити презент уже на найближчій щорічній виставці хризантем, яка відбудеться восени. У НБС також додають, що з останнім подарунком колекція хризантем Нікітського ботсаду налічує вже 400 сортів цих квітів.

95 відсотків вагітних

жінок Росії та України проходять тест на ВІЛ–інфекцію, повідомляє УНІАН із посиланням на регіонального директора Об’єднаної програми ООН із ВІЛ/СНІДу для країн Європи і Центральної Азії Дениса Бруна. За його словами, ще минулого року цей показник був на 3 відсотки меншим, що свідчить про певний прогрес. Пан Брун також додав, що 6 відсотків інфікованих майбутніх мам передають смертельний вірус своїм дітям.

85 відсотків сільгосптехніки

є застарілою, заявив в інтерв’ю УНІАН голова правління НАК «Украгролізинг» Микола Шпак. За його словами, це суттєво позначається на ефективності ведення сільського господарства, оскільки продуктивність такої техніки, яка морально і фізично застаріла, у найнапруженіші періоди роботи не перевищує 75 відсотків. Шпак також зазначив, що останніми роками кількість амортизованої техніки у 10—20 разів перевищує кількість придбаних для оновлення автопарку сільгоспмашин.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>