НОВИНИ ПЛЮС

28.05.2010

Україна вже не йде в НАТО. Офіційно

Україна не збирається у найближчій перспективі вступати до Північноатлантичного альянсу, заявляє міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. «Україна буде й надалі розвивати свої відносини з Альянсом, але питання про членство зараз знімається з порядку денного. Саме такий підхід найбільше відповідає сучасному стану речей», — цитує главу МЗС «Інтерфакс». На думку міністра, ідея вступу в НАТО не користується підтримкою більшості українців і негативно впливає на ефективність зовнішньої політики країни.

Крим русифікує українські паспорти

На території Криму паспорти громадян та інші документи, що засвідчують особу, тепер будуть заповнювати російською мовою. Відповідну норму містить постанова Верховної Ради АРК, ухвалена вчора. Як повідомляє агенція «е–Крим», тепер російська мова також уживатиметься при видачі свідоцтв про народження і смерть, у трудових книжках, документах про освіту, шлюб тощо. У постанові також обумовлено, що, за клопотанням громадянина, відповідні органи мають видавати зазначені документи кримськотатарською мовою.

Нагадаємо, українська мова також є офіційною в Автономній республіці Крим і державною — в Криму як частині України.

Розплата за бій

Група «Народна самооборона» повністю розрахувалася за пошкодження майна ВР, завдані її депутатами під час засідання парламенту 27 квітня. Про це вчора повідомила депутат від «НУНС» Катерина Лук’янова в листі до керівника апарату Верховної Ради. «Самбісти» передали кошти за 19 зчитувачів електронних карток та два мікрофони, інформує прес–служба «НС».

Продали «вінок від Януковича»

Ялиновий вінок, який упав на Президента Віктора Януковича на могилі Невідомого солдата, вчора продали на інтернет–аукціоні за 42 тис. грн. Торги влаштувала партія «Братство» Дмитра Корчинського, яка й поцупила вінок із меморіалу. Лот придбав добродій під ніком NikolayPavl. Виручені кошти підуть на захист «братчиків» Олексія Макарова та Віталія Краснощока, заарештованих на марші пам’яті Максима Чайки в Одесі, зазначається в повідомленні партійної прес–служби.

Янукович привітав Саакашвілі

Президент України Віктор Янукович позавчора надвечір привітав грузинського колегу Михаїла Саакашвілі з Днем незалежності країни. «Переконаний, що традиційно теплі й дружні українсько–грузинські відносини будуть і надалі поглиблюватися та розвиватися на благо народів України та Грузії, — цитує главу держави прес–служба. — Бажаю вам, Ваша Високоповажносте, міцного здоров’я, успіхів у вашій відповідальній державній діяльності, а грузинському народові — миру та благополуччя».