Пукач хоче подивитися спікерові в очі

28.05.2010

Як повідомляє сайт «Українська правда», редактором якого свого часу був викрадений і вбитий журналіст Георгій Гонгадзе, колишній керівник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, арештований за звинуваченням у вбивстві Гії, вимагає допитати у справі всіх високопосадовців.

«Пукач через своїх адвокатів подав клопотання у справі про допит високопосадових осіб, у тому числі тих, хто досі перебуває при владі», — зазначив співрозмовник видання. Такий крок генерала, який шість років перебував у розшуку, пов’язаний нібито з тим, що Генпрокуратура має намір уже до кінця червня передати справу Пукача до суду, не встановивши всіх підбурювачів та організаторів убивства Гонгадзе.

Вочевидь виконавець викрадення Гїї не бажає відповідати ще й за тих, хто давав йому вказівку «розібратися з цим грузином». Нагадаємо, що в причетності до справи Гонгадзе неофіційно у пресі звинувачували екс–Президента Леоніда Кучму, нинішнього спікера парламенту Володимира Литвина, нині покійного екс–керманича МВС Юрія Кравченка та інших. Цікаво, що, за даними «УП», Пукач наполягає не лише на допиті пана Литвина, а й на проведенні очної ставки з Головою ВР.

У Генпрокуратурі відмовляються коментувати цю інформацію. «І Пукач у СІЗО, і його адвокати знають, що будь–які коментарі в цій справі відносяться до категорії таємниці слідства, — зазначив «УМ» речник ГПУ Юрій Бойченко. — Якщо слідчий матиме бажання повідомити щось у цій справі, він це зробить». На Різницькій також не говорять, чи йдеться про встановлення всіх організаторів викрадення Гії та про заплановані терміни передачі резонансної справи до суду. За словами пана Бойченка, справу Гонгадзе передадуть у суд після завершення досудового слідства.