Як «розтабачити» Хрещатик

Як «розтабачити» Хрещатик

Хмарочос на розі вулиці Хрещатик та Європейської площі в Києві, який, на думку експертів і громадськості, спотворить вигляд центру столиці, будує ТОВ «Грааль» — фірма, до якої мають стосунок міністр освіти Дмитро Табачник та його брат Михайло. Так вважають представники ініціативної групи проти забудови Хрещатика, які вчора пікетували будівельний майданчик. «Влада говорить одне, а робить інше, — каже учасник акції Ігор Корчик із громадського об’єднання «Наша земля». — З одного боку йдуть розмови, що Хрещатик треба зробити національним архітектурним заповідником, а з іншого — ми бачимо, що за цим парканом уже знесли будинок — історичну пам’ятку — і збираються звести будинок висотою сто шістдесят метрів, який просто знищить усе архітектурне обличчя Хрещатика». В акції взяли участь активісти громадських ініціатив «АнтиТабачна Кампанія», «Табачника — геть!» та «Наша земля», зокрема письменник Сергій Пантюк, громадські діячі Олександр Данилюк, Андрій Бондаренко, Євген Золотарьов, Сергій Пархоменко, Павло Нусс, Максим Ніконович, Ірина Потапова та інші.

Не заросте народна стежка..

Не заросте народна стежка..

Не минуло й трьох тижнів після встановлення біля офісу обкому КПУ в Запоріжжі пам’ятника Сталіну, як на мундирі «генералісімуса» з’явилися перші «мітки». У середу, 26 травня, правоохоронці затримали «на місці злочину» місцевого мешканця, який облив скандальний монумент білою фарбою. 60–річного пенсіонера доправили до Жовтневого райвідділу міліції міста. Там чоловік пояснив, що пішов на цей вчинок свідомо, керуючись «особистими мотивами»: його батьки постраждали від жорстоких сталінських репресій. Покарання він, здається, також не боявся, адже все відбувалося близько 17:30, коли на вулицях міста повно людей.

Квартиру за борги

Квартиру за борги

Днями з посиланням на директора дніпропетровського комунального підприємства «Теплоенерго» Олега Хорунжого деякі засоби масової інформації розповсюдили повідомлення, що в обласному центрі за борги за спожите тепло вже продано дві квартири, а ще накладено арешти на десять автомобілів, сім комп’ютерів, пральні машини та іншу побутову техніку.

А в Києві краще!

А в Києві краще!

У Києві жити значно комфортніше, ніж у Москві, але набагато гірше, ніж у Вільнюсі, Таллінні чи Ризі. Такого висновку дійшли експерти консалтингової компанії Mercer, які склали новий щорічний рейтинг міст із найкращою якістю життя. Із 221 міста, що ввійшли до списку, наша столиця опинилася аж на 161–й сходинці.

В очікуванні Папи Римського

В очікуванні Папи Римського

Чільника Римо–католицької церкви запросили в Україну тутешні римо–католики. У 2012 році вони відзначатимуть поважну дату — 600–ліття перенесення єпископської столиці з Галича до Львова. У 2011–2012 роках в Україні пройде Євхаристійний конгрес, який розпочнеться у Києві, працюватиме в різних містах–столицях католицьких дієцезій і завершиться у Львові. Вірні РКЦ прагнуть, щоб завершальні урочистості відбулися під головуванням Папи Бенедикта XVI. Про це, як повідомляє Релігійно–інформаційна служба України, розповів архієпископ Мечислав Мокшицький під час IV робочої зустрічі католицьких єпископів України. Святий Престол прийняв запрошення для Папи і поки що, здається, немає перешкод для реалізації цього доброго плану.

«Артек» без голови

«Артек» без голови

Дочекавшись завершення останньої перевірки Контрольно–ревізійного управління, пан Новожилов написав заяву про звільнення за власним бажанням — через стан здоров’я. На запитання «УМ», чому не дочекався офіційного святкування 85–річчя «Артеку» 16 червня, пояснює: «Немає більше сил, та й медики наполегливо порекомендували всерйоз подбати про здоров’я. Тож най­ближчі три–чотири місяці цим і буду займатися».

Школяр проти «гоп–стопу»

Школяр проти «гоп–стопу»

Бути справжнім чоловіком можна в будь–якому віці — це довів учень 9–го класу однієї з чернігівських шкіл Євген Руденко, допомігши затримати двох п’яних грабіжників, які серед білого дня напали на дівчину. Того дня десятикласниця Дарина поверталася додому зі школи вулицею Текстильників. Раптом поблизу одного з будинків на неї накинулися двоє невідомих молодиків, які почали виривати шкільну сумку. Дівчина пручалася, міцно тримаючи портфель у руках, тож нападники почали бити її кулаками в обличчя, а коли Дарина впала на асфальт, продовжили лупцювати ногами. Бідолашна школярка кричала та кликала на допомогу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики