РАХУНКОВА ПАЛАТА

28.05.2010

24 мільярди євро

планує зекономити уряд Італії задля стабілізації бюджету країни. Відповідні заходи з економії бюджетних коштів на період до 2012 року були схвалені напередодні. Зокрема передбачається заморозити зарплати чиновників на три роки і зменшити зарплати високопосадовців та міністрів, а також боротися з ухилянням від сплати податків. Таким чином, розраховують урядовці Італії, вже до 2012 року дефіцит бюджету країни не перевищуватиме 2,7 відсотка ВВП, тоді як вимога ЄС становить не більше 3% ВВП.

 

300 мільйонів євро

вирішили додатково виділити європарламентарії на закриття атомної електростанції у болгарському місті Козлодуй. Як зазначено в ухваленому Європарламентом документі, допомога на закриття чотирьох блоків АЕС надаватиметься до 2013 року. Зокрема з виділених 300 мільйонів 180 будуть витрачені безпосередньо на закриття енергоблоків, а 120 мільйонів — на заходи з енергозбереження.

 

150 мільйонів доларів

допомоги має намір виділити польська влада постраждалим від цьогорічної повені. За повідомленням прес–служби Кабміну Польщі, під час засідання «антикризового штабу» урядовці обговорили ситуацію з підтопленням півдня країни, а також порівняли цьогорічну повінь із «повінню тисячоліття» 1997 року. За останніми даними, внаслідок підтоплень у Польщі вже загинули семеро осіб. А рівень води у річці Вісла піднявся до найвищого показника за останні 160 років.

 

226 мільйонів гривень

надійшли додатково до державного бюджету в I кварталі цього року завдяки «відбілюванню» ринку мобільних телефонів, повідомляє Український державний центр радіочастот (УДЦР). Як зазначають у відомстві, «завдяки впровадженню в Україні нових правил щодо порядку ввезення й реалізації мобільних телефонів, затверджених Нацкомісією з питань регулювання зв’язку, ситуація на ринку мобільних телефонів нормалізується й стає більш прогнозованою».

 

31,6 мільйона єн,

або 334 960 тисяч доларів США, виділить уряд Японії Київському державному вищому музичному училищу імені Глієра на закупівлю повного комплекту інструментів для духового оркестру й нового концертного рояля. За повідомленням Міністерства економіки, грант буде виділено в рамках угоди про реалізацію проекту з поліпшення якості музичних інструментів училища. Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Тадаші Ідзава підкреслив важливість підтримки культури і висловив сподівання, що надана допомога сприятиме професійному зростанню студентів училища.

 

3,4 мільйона євро

додатково виділив Європейський Союз Україні на впровадження Енергетичної стратегії нашої дер­жави. За повідомленням Представництва ЄС в Україні, в рамках європейського сусідства ЄС впровадив нові форми допомоги для нашої держави, одна з яких — підтримка галузевого бюджету.

 

70 відсотків українських заробітчан

у Польщі працюють у сільському господарстві та суміжних сферах. Усі 120 тисяч працевлаштовані за спрощеною схемою прийому на роботу, яка розповсюджується на тих, хто виявить бажання працювати в галузі аграрно–промислового комплексу. За повідомленням Міністерства праці та соціальної політики, на другому місці за популярністю серед наших співвітчизників — будівельна галузь, де задіяно майже 18 тисяч українців. Третє місце посідають заявки на роботу в домашньому господарстві — 8,6 тисячі осіб.

 

231 особу

повернуто з початку року в Україну з Євросоюзу в результаті дії угоди про реадмісію. Як повідомив голова Державної прикордонної служби Микола Литвин, із них 149 осіб — громадяни нашої держави, 45 громадян СНД і 37 — піддані інших країн. «Завдяки вжитим заходам ситуація з прийомом–передачею осіб не стала для України загрозливою. Ці цифри підтверджують, що ми дуже добре виконуємо свою роботу», — додав пан Литвин.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>