«Українці, капітулюйте!»

«Українці, капітулюйте!»

Чутки про передачу Росії авіабудівної промисловості, які ще кілька тижнів тому гаряче спростовував віце–прем’єр Сергій Тігіпко, днями підтвердив його безпосередній шеф – Прем’єр Микола Азаров. «Цілком очевидно, що ми не піднімемо самостійно свій авіабудівний комплекс. Навіть літак ми самі зробити не можемо. Ну, припустимо, знайдемо ресурси й зробимо самі літак, а де ринок для цього літака?» — старанно переконував високий чиновник.

Злити нафту і газ

Злити нафту і газ

У нашого Колоса на глиняних ногах, що вже рік балансує на межі дефолту, — НАК «Нафтогаз України» — було два виходи з кризи. Перший нам пропонували європейці: розділити компанію на три частини. Одна зайнялася би видобутком, друга — транспортуванням, третя — реалізацією пального. Компанії мали би бути прозорими за європейськими нормами — і завдяки цьому змогли би залучати кошти інвесторів.

За другий шлях — ефемерну «тісну співпрацю» з Росією — агітував наш північний сусід. Сьогодні, схоже, ми вже остаточно обрали саме цей варіант. Водночас матеріалізовуються обриси тієї самої «співпраці», принаймні у тому самому варіанті, у якому її бачить Москва.

Всі статті рубрики