Хижаки з рушницями

Хижаки з рушницями

Тушу замордованої браконьєрами тварини, яку занесено до Червоної книги, виявили ще 5 січня на території Банилівського лісництва, що у Сторожинецькому районі, поінформував громадськість заступник прокурора Чернівецької області Віталій Поцілуйко. Єгер, обходячи лісові угіддя, помітив свіжі сліди підводи та криваві плями на снігу, які зрештою привели його до рештків 500–кілограмового зубра–самця. Зловмисники забрали філейну частину, але залишили не придатні для вживання в їжу голову та інші менш цінні частини туші. Вони навіть не намагалися приховати сліди злочину. На місце знахідки одразу викликали працівників міліції, проте вони, оглянувши останки велета, відмовили у порушенні кримінальної справи, мотивуючи таке своє рішення... «природньою смертю тварини».

«Панські» класи

«Панські» класи

У будівлі колишнього панського маєтку Младзяновських довелося вчитися не одному поколінню школярів села Тинного, що в Сарненському районі Рівненщини. Втім лише здалеку це приміщення мало вигляд «панського». А насправді було тісним та аварійним. Місцева влада неодноразово зверталася і до обласного кервництва, і до найвищих посадовців. Однак коштів на будівництво Тиннівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів у держави не знаходилося ні за радянських часів, ні за незалежної України. А село тим часом розросталося — нині тут мешкає понад 4,5 тисячі жителів, а в минулому році до першого класу пішла 101 дитина. До речі, у Тинному є ще один освітній заклад — І–ІІ ступенів. Тож усього в селі налічується 1100 учнів.

Людина поза кадром

Людина поза кадром

Сьогодні у Харкові на вул. Сумській, 3 успішно працює велика книгарня. Тривалий час із цим будинком траплялися каверзні ситуації. Не раз на різних поверхах будівлі без явних причин спалахував вогонь. Подейкують, що у далекому минулому хтось позаздрив успіхові першого власника будинку — відомому фотохудожнику і піонеру кінематографа дореволюційної Росії Альфреду Федецькому і наклав прокляття на нього і його фотоательє на Сумській, 3. Інакше годі пояснити містику, пов’язану з ім’ям Федецького.

Лев Толстой як дзеркало російського постмодернізму

Лев Толстой як дзеркало російського постмодернізму

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Найбільш очікувана подія сезону нарешті втілилась у вишуканий поліграфічний артефакт із концептуальною, як завжди, обкладинкою. Отже, йдеться про нову книжку «найбільш загадкового автора сучасної літератури», а також «живого російського класика», як сьогодні називають Віктора Пєлєвіна, який зумів вивести власне елітарне чтиво на рівень масового ринкового продукту.

Геном і Моцарт на одній хвилі

Геном і Моцарт на одній хвилі

У передостанній день січня музиканти Харківської філармонії відіграють перший концерт, слухачами якого стануть винятково майбутні мами. Підібрати красиву, спокійну і світлу музику для жінок при надії мистецькому закладу порадили фахівці НДІ клінічної генетики. На їхню думку, до прекрасного малюків привчати треба ще в утробі матері, бо навіть у такому ніжному віці немовлята все чують і сприймають по–дорослому. Більше того, хвиля правильно підібраних мелодій для них може бути краща за ліки. Цей феномен науковці пояснюють тим, що як геном людини, так і музика мають одну природу — хвильову, вібраційну. «Тобто сам геном, із точки зору квантової фізики, є хвильовим утворенням. Музика теж, — пояснила ситуацію академік, директор Українського НДІ клінічної генетики Олена Гречаніна. — Така спорідненість, напевно, і визначає цей магічний вплив. Музика ніби вбудовується у наш геном і впливає на його роботу. А той, напевно, і сам музичний». Звідси, власне, й ідея проводити щомісяця філармонічні концерти для двох за одним абонементом.

Всі статті рубрики