Ну й зараза!

Ну й зараза!

Незважаючи на світовий ажіотаж навколо пандемічного грипу, для більшості українців грип і застуда залишаються несерйозними болячками, які можна «вилікувати» горілкою з перцем. Як стверджують наші лікарі, пацієнти дуже часто нехтують терапевтичними рекомендаціями: переносять інфекцію «на ногах» (щоб не пропускати роботу, навчання), самостійно змінюють схему прийому медикаментів (уранці забув про таблетку — увечері замість однієї випив дві), лінуються здійснювати регулярні процедури (полоскати горло треба через кожні дві години, а не раз на два дні) або й зовсім не звертаються до спеціаліста, чекаючи, поки хвороба «сама мине». А такий підхід — прямий шлях не до бажаного одужання, а до зустрічі з низкою ускладнень. Які, на відміну від грипу, неможливо вилікувати за тиждень.

Дію скасовано

Дію скасовано

До нових ліків треба підходити з обережністю — подумали американські вчені й знайшли підстраховку для «просунутих» медиків. Дослідники виявили антидот до препаратів, які тільки починають застосовувати у клінічній практиці, повідомляє агенція «Медлінкс.ру». Найбільше специфічна речовина знадобиться тим пацієнтам, у яких при лікуванні новітніми препаратами проявлятимуться побічні ефекти.

Може, кави?

Може, кави?

Що можна порекомендувати лікареві, який працює так багато, що починає клювати носом на робочому місці? Мабуть, переглянути свій графік і більше відпочивати. Тоді спеціаліст і своє здоров’я не гробитиме, і пацієнтів на небезпеку не наражатиме. Утім логіка австралійських чиновників дуже відрізняється від логіки нормальної людини. Тому рекомендації заокеанських урядовців щодо штучного підтримання бадьорого стану надзвичайно обурили тамтешніх лікарів.

Всі статті рубрики