Захоплююча англійська історія

Захоплююча англійська історія

Позавчора в лондонському Гілдхоллі відбулася церемонія вручення Букерівської премії за 2009 рік. Це найпрестижніша літературна нагорода для англомовних письменників Великої Британії, Ірдандії та ще кількох десятків країн Британської Співдружності, заснована 1969 року. Цьогорічною лауреаткою стала британська письменниця Хілларі Ментел за історичний роман «Вулф Холл», присвячений життю Томаса Кромвеля, політичного діяча Англії XVI століття та радника короля Генріха VIII із династії Тюдорів.

Нобель за ключ до рибосом

Нобель за ключ до рибосом

Королівська Шведська академія наук повідомила вчора імена нових лауреатів Нобелівської премії з хімії — це 57–річний британець індійського походження Венкатраман Рамакрішнан, який працює в Лабораторії молекулярної біології у Кембріджі (Велика Британія), 69–річний американець Томас Стейтц, співробітник Єйльського університету (США) та 70–річна ізраїльтянка Ада Йонат із Вайцманівського інституту наук. В обґрунтуванні шведських академіків вказано, що трьох учених відзначено за вивчення структури та функцій рибосом. Це дуже важливі дослідження процесів, які є ключовими для життя. Грошову нагороду в 10 млн. шведських крон буде поділено порівну між трьома лауреатами.

«Репортерів без кордонів» зупинили на кордоні

«Репортерів без кордонів» зупинили на кордоні

Позавчора російська влада не впустила до Росії представників міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів», які хотіли прибути до Москви на відзначення третьої річниці з дня вбивства журналістки «Новой газєти» Анни Політковської, повідомила радіостанція «Ехо Москви». Інші російські ЗМІ просто замовчали цей факт. МЗС Росії пояснило, що гості дали неправдиві дані про мету своєї подорожі: вони склали подання на отримання журналістської візи, а насправді збиралися відвідати Росію як представники міжнародної неурядової організації.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики